رئیس اداره دامپزشکی شاهرود:
رئیس اداره دامپزشکی شاهرود با بیان اینکه تجهیز کشتارگاه‌های شهرستان در دستور کار قرار دارد، گفت: کشتارگاه جدید فقط ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کد خبر: ۵۱۱۹۹۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲ 21 October 2017

به گزارش تابناک سمنان، محمد سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمنبیان اینکهدغدغه دامپزشکی ایجاد کشتارگاه سالم ازنظر رعایت استانداردهای لازم در حد شهرستان است، ابراز داشت: کشتارگاه فعلی شاهرود با بیش از ۴۰ سال قدمت از امکانات و تجهیزات به‌روز بهره‌مند است و به‌زودی به‌پیش سردکن مجهز خواهد شد.

محمد سلیمانی دامپزشکی شاهرود - کراپ‌شده

وی بابیان اینکه درخواست تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی ازجمله در شهر بسطام داده‌شده است، افزود: با توجه به اینکه کشتارگاه جدید دام به‌صورت قانونی باید خارج از محدوده شهری احداث شود لذا ساخت آن در دستور کار قرار گرفت که به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی و عدم تخصیص تسهیلات بانکی در کنار موانع این مسیر برای سرمایه‌گذار، پروژه مذکور تنها ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نیازمند تسهیلات مناسب هستیم

رئیس اداره دامپزشکی شاهرود بابیان اینکه اگر تسهیلات مناسبی در اختیار بهره‌بردار قرار گیرد پروژه کشتارگاه شاهرود پیشرفت چشمگیری خواهد داشت، ابراز کرد: موانع تسهیلاتی و ضمانت‌های سنگین بانکی که برای هر فردی توان بازپرداخت آن وجود ندارد، باعث شد که این پروژه با کندی سیر صعودی را در پیش گیرد.

سلیمانی در ادامه تصریح کرد: نخستین کارگاه بسته‌بندی تخم‌مرغ استان در شاهرود وجود دارد اما به دلیل نبودن امکانات اولیه در شهرک صنوف با مشکلات خاصی مواجه است که اگر در این شهرک امتیازات واگذار شود این پروژه خیلی سریع‌تر به بهره‌برداری می‌رسد.

وی بابیان اینکه دامپزشکی بیشتر تمرکز خود را در حوزه پیشگیری گذاشته است، افزود: در ایام ماه محرم و صفر گشت‌های منظم دامپزشکی با همکاری هیئت‌ها بر کار ذبح دام نظارت می‌کنند و در روز عید غدیر نیز با همکاری کمیته امداد و شهرداری شاهرود ۱۵۰ دام از نذورات مردم کشتار شد که این نشان می‌دهد حجم کاری در این زمینهبسیار بالا است و مسئولان ارشد باید به این شهرستان عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

میدان عرضه دام شاهرود احداث شود

رئیس اداره دامپزشکی شاهرود بابیان اینکه مأموران دامپزشکی سربازان گمنام عرصه بهداشت از مزرعه تا سر سفره برای خانواده‌ها هستند، ابراز داشت: با شیوع تب کریمه کنگو برای کنترل تردد دام، سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با نیروی انتظامی منعقد شد که بازرسان بهداشت با استقرار در پست گلوگاه شهید نوری بر ورود و خروج دام‌های غیرمجاز به‌طور مستقیم نظارت داشتند.

سلیمانی در ادامه تصریح کرد: یکی از معضلات موجود نبودن میدان عرضه دام در شاهرود است لذا با همکاری یکی از دامدارها مکان وسیعموقت برایسم‌پاشی، پلاک‌کوبی و قرنطینه دام به مدت ۱۴روز در دستور کار قرار گرفت.

وی بابیان اینکه دامپزشکی بر دام‌های عشایر نظارت مستقیم دارد، افزود: اقدامات بهداشتی دام عشایر در مبدأ انجام و در مناطق موردنظر تخلیه می‌شود و دامپزشکی با کنترل بیماری و انجام واکسیناسیون از سرایت بیماری جلوگیری می‌کند که نمونه مؤثر این کار مشاهده نشدن تب برفکی طی سه سال اخیر در شاهرود را می‌توان اشاره کرد.

اختصاص اعتبار لازم به دامپزشکی نیازمند توجه مسئولان

رئیس اداره دامپزشکی شاهرود با اشاره به اقدامات مؤثر در سامان‌دهی دلالان دام و افراد ناظر در کار خریدوفروشدام،ابراز داشت: در شش‌ماهه نخست سال جاری چهار پروانه برای دلالان عمده دام در شاهرود صادر شد که در صورت پدیدار شدن بیماری در بین دام‌های اهلی با دعوت از این افراد می‌خواهیم تا از هرگونه معامله در این خصوص ممانعت کنند.

سلیمانی در ادامه تصریح کرد: امسال برای نخستین بار مجوز حمل دام متمرکز در شاهرود انجام شد که بر طبق آن به پست‌های بسطام، خارتوران، بیارجمند و طرود اختیار داده شد تا مجوزتردد دام را در داخل همان مرکز انجام دهند لذا نیازی به مراجعه در اداره دامپزشکی شاهرود نیست.

وی افزود: یکی از مشکلات موجود در حوزه دامپزشکی کمبود اعتبارات است که هر چه بتوانیم اعتبارات بیشتری جذب کنیم کارهای آموزشی و ترویجی بیشتری انجام خواهد شد و آگاهی‌رسانی به طیف بهره‌بردار افزون و کمتر شیوع بیماری را خواهیم داشت.

برخورد جدی دامپزشکی با متخلفان

رئیس اداره دامپزشکی شاهرود بابیان اینکه یک هزار و ۴۰۰ بیماری وجود دارد که از این تعداد ۸۵۰ مورد مشترک بین انسان و دام است، ابراز داشت: در سنوات اخیر ازنظر بیماری‌های دامی و مسری استان سمنان از ایمنی مطلوبی برخوردار بود چراکه ازنظر بیماری‌های دامی مشترک بین انسان ودام و اجرای واکسیناسیون به‌صورت گسترده با همکاری سپاه و کمیته امداد در کل شهرستان توانستیم بحران را مدیریت کنیم.

سلیمانی بابیان اینکه دامپزشکی ماهانه نمونه‌گیری را از همه واحدهای دامی انجام می‌دهد، تصریح کرد: افزایش کیفیت شیر را با نظارت و نمونه‌گیری بیماری تب مالت بر گاوداری‌ها و لبنیاتی‌ها و مراکز عرضه دنبال می‌کنیم و بر همین اساس خط قرمز دامپزشکی تخطّی واحدهای تولیدی است که با آن‌ها به‌صورت جدی برخورد خواهد شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار