کد خبر: ۵۱۶۲۲۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰ 29 October 2017
تابناک / زباله مهمترین دغدغه زیست محیطی در گیلان است و متاسفانه اغلب جایگاه دفن زباله استان اصولی و استاندارد نیستند.

متاسفانه شاهد ایجاد منظره ناخوشایند و بوی نامطبوع تا شعاع چند کیلومتری و نیز نشت شیرابه‌های زباله به منابع‌آبی با هر بارندگی‌ هستیم.

هر لیتر شیرابه می‌تواند دست کم دو هزار لیتر آب را آلوده کند و براین اساس بخش عمده‌ای از منابع آبی زیرزمینی و رودخانه‌های گیلان آلوده به شیرابه‌های زباله است.

البته این آمار فقط درخصوص مکان‌های دفن زباله بوده و به علت پراکندگی زباله‌های روستایی و زباله‌هایی که در طبیعت رها شده، تاکنون محاسبه‌ای برای تخمین میزان شیرابه‌های مناطق دیگر انجام نشده است.

اگرچه آمارهای رسمی در این باره در گیلان وجود ندارد، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد، سالانه تعداد زیادی از آبزیان و پرندگان بر اثر تماس با آبهای آلوده از بین رفته و تعدادی از افراد هم براثر مصرف آب های آلوده، شنا در آن و همچنین تماس با آب‌های زراعی که شیرابه های زباله در آن نفوذ کرده، دچار بیماری‌های گوارشی و پوستی می‌شوند.

یکی از جایگاه دفن زباله گیلان که از شرایط بسیار بدی برخوردار است، جایگاه دفن زباله سراوان رشت است که این روزها با وضعیت بحرانی مواجه شده است.

به گفته محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اخیرا رانشی در این جایگاه اتفاق افتاده است و زباله‌ها را 500متر به جلو برده است.

وی افزود: امروز ششم آبان ماه گزارش کاملی خواهیم گرفت تا آخرین وقایع اتفاق افتاده اطلاع‌رسانی شود.

محمدپور با بیان اینکه علاوه بر رانش زمین، برخی از درختچه‌های اطراف این جایگاه نیز تخریب شده است، خاطرنشان‌ کرد: ابنیه‌هایی که اخیرا برای ساخت تصفیه‌خانه در این جایگاه نیز دچار خسارت شده‌اند.

وی تصریح کرد: انتظار داریم شهرداری و مشاورین تلاش کنند در اسرع وقت مکان مناسب را جهت ساخت تصفیه‌خانه هر چه سریعتر اعلام کنند.      

 در ادامه خودکار رییس اداره محیط زیست شهرستان رشت گفت: معمولا در فصل پاییز جمعیت مگس و حشرات موذی در جایگاه دفن زباله سراوان زیاد می شوند.

وی در خصوص مشکلاتی که برای ساکنین اطراف این جایگاه پیش آمده است و بیماری برخی از افراد را راهی بیمارستان کرده است، اضافه کرد: تایید این گفته باید از سوی مرکز بهداشت استان یا دستگاههای مربوطه اعلام شود.

خودکار خاطر نشان کرد: علاوه بر مردم روستای سراوان روستاهای کچا و جوکله‌بندان نیز از شر زباله و شیرابه‌های جایگاه زباله دفن سراوان در امان نیستند.

وی تصریح کرد: تمهیدات لازم امروز برای سم‌پاشی و یا خاک‌ریزی بر روی زباله‌ها اندیشیده خواهد شد و جلوگیری از تخم‌ریزی و انتشار مگس در این جایگاه از جمله اقداماتی است که باید انجام شود.

‌باید در حق مردم سراوان رفع ظلم شود/ از مردم حمایت می کنیم

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی باید در حق مردم سراوان رفع ظلم شود، گفت: سازمان های نظارتی که کارشان حمایت از مردم است، چرا خاموش شدند؟! چرا با مسئولین متخلف برخورد نمی کنند.

مهندس جبار کوچکی نژاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در پی اعتراض مردم سراوان به دلیل تخلیه زباله در این منطقه، اظهار کرد: در بحث زباله در قانون برنامه پنجم، طرحی تدوین شده بوده مبنی بر جمع آوری زباله از شهرهای شمالی که ما انتظار داشتیم مسئولین این قانون را اجرایی و آغاز کنند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: عامل دیگری هم که باعث شد تا امروز شاهد اعتراض‌های مردمی در سراوان باشیم، انعقاد قرارداد با شرکتی بود که بالغ بر 10 میلیارد تومان هم هزینه در برداشت اما این شرکت به جای چاره‌اندیشی، همچنان زباله ها را در فضای طبیعی سراوان تخلیه می کرد.

وی گفت: همواره از مجلس پنجم به دنبال حل مشکل تخلیه زباله در سراوان بودیم، برای حل این مشکل با بسیاری از مسئولان دولتی از سایت زباله سراوان بازدید داشتیم که تعهداتی هم داده شد اما آن تعهدات دروغ از آب درآمد و کار به جایی رسید که اکنون مردم جلوی ماشین های زباله را گرفتند.

کوچکی نژاد تصریح کرد: سازمان های نظارتی که کارشان حمایت از مردم است، چرا خاموش شدند؟! چرا با مسئولین متخلف برخورد نمی کنند؟! دستگاه های امنیتی و انتظامی باید به جای اینکه با مردم برخورد کنند، به دنبال احقاق حق مردم از مسئولین متخلف باشند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طی صحبتی که با مردم سراوان داشتم، آنان از شنیدن وعده های پوچ خسته شدند و تنها راهی که داشتند این است که مانع ورود ماشین های حمل زباله به سراوان شوند؛ ما هم به عنوان نماینده مردم، از آنان حمایت می کنیم زیرا مگر می ‌ود از شرق گیلان زباله بیاورند و در بام رشت دفن کنند؟!

وی اضافه کرد: باید در حق مردم سراوان رفع ظلم شود، یقینا در صحن مجلس از حق مردم سراوان دفاع می کنم و تذکرات لازم را به مسئولان کشوری می دهم.

در پی تخلیه زباله شهرهای گیلان، در منطقه سراوان که در 17 کیلومتری رشت قرار دارد، از طرفی هجوم حشرات و مگس ها به منازل مسکونی و از طرفی آلودگی آب آشامیدنی منطقه به دلیل شیرآبه های زباله، آسایش را از مردم سراوان سلب کرده است‌ که در پی این اتفاقات مردم سراوان برای چندمین بار اقدام به تجمع در ورودی سایت تخلیه زباله کرده تا مانع ورود خودروهای حمل زباله به سایت شوند.



اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار