59 حادثه دریایی قابل توجه و بزرگ مرگبار از ابتدای قرن 21 تا پایان سال 2017 در جهان رخ داده است که در اثر آن 11 هزار و 776 نفر جان خود را از دست داده اند.قرن 21 با وجود توسعه فناوری های مربوط به حرکت و رصد فعالیت شناورهای دریایی، عاری از حوادث دریایی نبود به طوری که آمارها از ادامه سوانح دریایی و به تبع آن جانباختن صدها نفر حکایت دارد.
کد خبر: ۵۵۶۳۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۷ 23 January 2018

به گزارش تابناک سمنان و به نقل از ایران آنلاین، بزرگترین حادثه دریایی قرن 21 به غرق شدن یک کشتی در آبهای سنگال مربوط است که منجر به جان باختن یک هزار و 864 نفر منجر شد، جدیدترین حادثه نیز به آتش سوزی و غرق شدن نفتکش سانچی با 32 سرنشین تعلق دارد.

قرن بیست و یکم از وقوع حوادث دریایی مستثنی نبوده است بطوری که تا پایان سال 2017 میلادی 59 حادثه دریایی بزرگ و قابل توجه رخ داده است. البته لازم به ذکر است که تعداد حوادث دریایی بسیار بیشتر از این رقم بوده و در اینجا تنها حوادثی که تعداد جانباختگان آنها زیاد بوده و عمدتاً مربوط به بخش مسافری است، مورد توجه قرار گرفته است.

این تعداد حادثه به معنی وقوع 3.4 حادثه مرگبار در سال است. در مجموع حوادث دریایی قرن 21 نزدیک به 11 هزار و 776 تن جان خود را از دست دادند و این به معنی این است که بطور متوسط سالانه 692 نفر در حوادث دریایی جان میبازند به عبارتی روزانه نزدیک به 2نفر.

بزرگترین حادثه دریایی قرن 21

بزرگترین حادثه دریایی از لحاظ تلفات انسانی به سال 2002 میلادی مربوط میشود که در آن و تنها در جریان یک حادثه یک هزار و 864 نفر جان خود را در آبهای سنگال از دست دادند؛ این حادثه برای یک کشتی مسافری رخ داد.

در این میان در سال های 2010، 2016 و 2017 میلادی تاکنون گزارشی از حادثه دریایی که تلفات سنگین داشته باشد، ثبت نشده است.

اما پر حادثه ترین سال در این میان سال 2009 میلادی بود که در آن 11 حادثه ثبت شد. پس از این سال، در سال 2012 شاهد 6 حادثه و در سال های 2008، 2014 و 2015 هر یک شاهد پنج حادثه پر تلفات بودیم.

بزرگترین حادثه نفتی سال 2018 در روزهای آغازین این سال، برای نفتکش سانچی رخ داد که طی آن 32 نفر شامل 30 ایرانی جان باختند.

16 دی یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.

در این حادثه، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای سنگین شد که کار امداد رسانی در منطقه را با مشکل مواجه و در برخی مواقع ناممکن کرد.

با دستور و تاکید رییس جمهوری علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول ویژه رسیدگی به این واقعه تعیین شد و گروههای کارشناسی و امدادی از جمله تکاوران ارتش به منطقه اعزام شدند تا با هماهنگی مقامات و مسئولان چینی و همکاری برخی کشورهای دیگر کارهای مربوط انجام گیرد، اما اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعله ها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی سانچی و حضور طولانی مدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن شده بود.

سرانجام، روز یکشنبه 24 دی ماه خبر جان باختن همه کارکنان و غرق شدن تانکر نفتکش ایرانی «سانچی» اعلام شد.اکنون بررسی های کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین بروز علل واقعه در دست اقدام بوده و قرار است اطلاعات جعبه سیاه این نفتکش طی سه روز آینده با حضور طرف ها ذینفع بازخوانی شود.

شرکت ملی نفتکش

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار