کد خبر: ۵۸۲۳۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۱ 22 March 2018
به گزارش تابناک سمنان به نقل از هفت صبح با مرگ “سودان” آخرین کرگدن نر سفید شمالی در سن ۴۵ سالگی، اکنون فقط دو کرگدن ماده از این نوع در دنیا زنده هستند.
به گفته مسئولان نگهداری از “سودان” در منطقه حفاظت شده “اول پژتا” در کنیا، او بعد از ماه‌ها بیماری و بعد از وخیم شدن وضعیت سلامتش دیروز با تزریق دارو کشته شد.
با مرگ او فقط دو کرگدن ماده از این گونه باقی مانده است که دختر و نوه این کرگدن هستند.
اکنون همه امیدها برای حفظ این گونه از خطر انقراض، استفاده از روش لقاح مصنوعی (ای وی اف) است.
** چرا این گونه کرگدن در خطر انقراض است؟
کرگدن‌ها پنج گونه مختلف دارند و بعد از فیل‌ها بزرگترین پستانداران خشکی هستند. کرگدن سفید که بزرگترین نوع کرگدن است، دو زیرگونه دارد: کرگدن سفید جنوبی که حدود ۲۰ هزار زنجیر (واحد شمارش کرگدن) از آن در طبیعت آزادانه زندگی می‌کنند و کرگدن سفید شمالی که کم تعداد ترین نوع کرگدن در جهان است.
“سودان” که معادل یک انسان ۹۰ ساله سن داشت، آخرین نوع کرگدن سفید شمالی نر بود. دیگر کرگدن سفید نر زنده اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی به طور طبیعی مرد و از آن به بعد سودان تنها کرگدن سفید نر دنیا بود.
تعداد کرگدن‌ها با شکار بی‌رویه و غیرقانونی این حیوان در دهه‌‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی بشدت کاهش پیدا کرد. افزایش شکار این حیوان به دلیل تقاضای زیاد برای شاخ کرگدن است که در طب سنتی چینی برای درمان و در یمن برای ساخت دسته خنجر استفاده می‌شود.
آخرین کرگدن‌های سفید شمالی در درگیری‌های جمهوری دموکراتیک کنگو در اوایل سالهای دو هزار کشته شدند.
صندوق جهانی حیات‌وحش از سال ۲۰۰۸ اعلام کرده بود که نسل کرگدن سفید شمالی در طبیعت عملا منقرض شده است.
** دلیل مرگ سودان چه بوده است؟
کرگدن سالخورده به بیماری تخریب کننده مفاصل ماهیچه‎ها و استخوان و زخم‌های پوستی مبتلا بود.
به گزارش مسئولان مرکز حفاظت شده “اول پژتا” کرگدن بیمار در بیست و چهار ساعت آخر زندگی‌اش قادر به ایستادن نبود و بشدت عذاب می‌کشید و به همین دلیل دامپزشکان او را کشتند.
یکی از مسئولان باغ وحشی در جمهوری چک که سودان تا سال ۲۰۰۹ در آن جا نگهداری می‌شد، می‌گوید: “مرگ این کرگدن نماد بی‌توجهی انسان‌ به طبیعت است و همه کسانی که این کرگدن را می‌شناختند از مرگ او اندوهگین شدند.”
در سال ۲۰۰۹ چهار کرگدن سفید شمالی باقیمانده، دو کرگدن نر و دو کرگدن ماده از جمهوری چک به مرکز حفاظت شده اول پژتا در کنیا منتقل شدند تا در محیط طبیعی خود بتوانند بهتر زندگی و جفتگیری کنند.
پس از چندین بارداری ناموفق، از چهار سال پیش او را از انجام وظیفه باروری معاف کردند اما یک اکانت اینترنتی برای او در سایت‌های همسریابی باز کردند.
هدف این کار جمع آوری نه میلیون دلار پول برای انجام پروژه لقاح مصنوعی بوده است.
نمونه‌هایی از ژن‌های سودان پیش از مرگ او برداشته شده به امید اینکه بتوانند در آینده و با کمک لقاح مصنوعی از این زیرگونه تولید کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار