کد خبر: ۶۰۴۲۹۱
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۶ 12 May 2018
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، محمد خدادوست در سخنان قبل از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران اظهار داشت: ازآنجاکه در سال‌های اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرم سال تقارن پیداکرده و روزها طولانی هستند به همین دلیل گرسنگی و تشنگی نیز زیاد بوده و حرارت معده بالا می‌رود ازاین‌رو توصیه می‌شود روزه‌داران افطار را با نوشیدنی‌های سرد باز نکنند.
وی با بیان اینکه در طب سنتی توصیه‌شده افطار با یک فنجان آب ولرم و خرما و یا شیر گرم و خرما و یا سکنجبین باز شود تا حرارت بالای معده ناشی از گرسنگی در طول روز فروکش کند، ادامه داد: مسئله دیگر اینکه افطار با آب ولرم و خرما موجب می‌شود قند خرما به‌سرعت جذب‌شده و از اشتهای کاذب کاسته شود که این موضوع به صحت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: معمولاً در ایام ماه مبارک رمضان انواع مواد غذایی اعم از حلیم، آش و شله‌زرد وجود دارد که این غذاها ازآنجاکه هضم آن در معده و در فصل گرم سال ضعیف است توصیه نمی‌شود و البته باید توجه داشت که در هنگام افطار انواع مواد غذایی خورده نشود زیرا فاصله افطار تا سحر کوتاه است و باید بعد از افطار و فاصله دوساعته قبل از خواب، یک افطاری سبک و نوشیدنی‌های خنک میل شود.
خدادوست با اشاره به اینکه باید در هنگام افطار از سبزی‌خوردن استفاده شود زیرا یبوست را از بین می‌برد، اظهار داشت: وعده سحری باید کامل میل شود تا بدن بتواند 15 تا 16 ساعت گرسنگی در طول روز را تحمل کند البته روزه‌داران توجه کنند که تا دو ساعت بعد از صرف وعده سحری نباید استراحت کنند.
وی یادآور شد: برای رفع تشنگی و پرهیز از پرخوری در طب سنتی ایرانی توصیه‌شده که از ترکیب عرق کاسنی و شاه‌تره و یا فالوده خیار و سکنجبین و یا هندوانه و سکنجبین استفاده شود و در طول روز نیز روزه‌داران استراحت یکی دوساعته البته تا قبل از اذان مغرب داشته باشند تا به تجدیدقوا و بازگشت رطوبت بدن کمک شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار