مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به اهمیت تالاب‌ها در این استان و اهمیت حفظ، نگهداری و تامین حق آبه آنها گفت: حیات خوزستان وابسته به حیات تالاب‌ها است.
کد خبر: ۷۸۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۱ 29 September 2019

 

حیات خوزستان وابسته به حیات تالاب‌هاست/ پیش بینی دی ماه خشک و بدون و باران برای خوزستان

کیامرث حاجی‌زاده در جلسه کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی که امروز (7 مهرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان استانی دائم‌البحران است و اساسی‌ترین مشکل این استان در به وجود آمدن بحران‌ها، عدم اجرای درست پیوست‌های زیست محیطی و عدم تامین حق‌آبه تالاب‌ها است.

به گزارش"تابناک" وی تصریح کرد: برخی کارهای غیرکارشناسی در حوضچه‌های 4 و 5 تالاب هورالعظیم در دوره گذشته که برای استخراج نفت انجام شد، باعث شد این بخش تالاب خشک شود. در این دولت، طی پیام مقام معظم رهبری جهت اهمیت حفظ محیط زیست این حوضچه‌های تالاب هورالعظیم پرآب شدند. سیلاب امسال نیز در این زمینه کمک کرد و باعث شد هورالعظیم 90 تا 95 درصد آبگیری شود و همچنان این تالاب وضعیت مناسبی دارد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: خوزستان با شرایط جغرافیایی و آب و هوایی متفاوت نسبت به استان‌های دیگر، نیازمند جدی گرفتن بحث‌های زیست محیطی است و اگر این کار انجام نشود، به خود و نسل آینده جفا کرده‌ایم.

حاجی‌زاده عنوان کرد: نتیجه تصمیمات و مصوبات جلسات و کارگروه‌ها، یک تا دو دهه دیگر خود را نشان می‌دهد بنابراین باید تصمیم‌گیری‌ها به دور از احساس و مستدل باشند زیرا وضعیت کنونی نیز نتیجه تصمیمات گذشته است.

وی با اشاره به اهمیت تالاب‌ها در مسائل مختلف گفت: تالاب‌ها نه‌ تنها در خشکسالی به ما کمک کرده‌اند بلکه در زمان سیلاب نیز پس از سدها، بزرگترین خدمت را کردند. قطعا اگر تالاب شادگان نبود؛ شهرهای دارخوین، شادگان، آبادان، خرمشهر، کارون و بندر امام(ره) و تعدادی از روستاهای بخش مرکزی اهواز در سیل امسال به زیر آب می‌رفتند. همچنین اگر تالاب هورالعظیم نبود، اهواز و کل جنوب غرب استان خوزستان در سیل امسال زیر آب می‌رفتند بنابراین حیات ما وابسته به حیات تالاب‌ها است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با تاکید بر لزوم احیا و حفظ تالاب‌ها، افزود: باید از تعرض به محدوده تالاب‌ها جلوگیری شود.

وی با اشاره به وضعیت عرصه‌های کانون‌های ریزگرد عنوان کرد: امسال با عنایت رهبری و پیگیری‌های رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اعتبار خوبی از صندوق توسعه ملی برای بحث مقابله با ریزگردها در نظر گرفته شده که باید کارها پیگیری و انجام شود.

حاجی‌زاده با اشاره به تامین آب عرصه‌های کانون‌های ریزگرد از آب شرب، گفت: در حالی که در خوزستان بحران آب شرب داریم اما آب مورد نیاز برای آبیاری این عرصه‌ها از کانال کوت امیر تامین شد.

وی تصریح کرد: با توجه به هزینه‌ای که برای احداث کانال آبیاری کوت شریف صرف شده است، باید آب مورد نیاز برای این عرصه‌ها از این کانال تامین شود. همچنین باید کمیته نظارت در این زمینه فعال شود تا بر روند اجرای کارها نظارت شود.

همچنین محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان اظهار کرد: پس از وقوع سیل در بخش ایرانی تالاب هورالعظیم، بیش از ۱۰نقطه شکستگی ایجاد شد که با برگزاری جلسات ستاد بحران، فعالیت‌ها برای رفع این شکستگی‌ها و ترمیم انجام شد که اکنون ۹۲درصد آن ترمیم شده است.

وی افزود: در مردادماه امسال، ۹۲هزار هکتار از سطح تالاب هورالعظیم زیر آب بوده است که این میزان به ۷۸هزار هکتار رسیده است که به طور کلی اکنون ۷۳درصد تالاب زیر پوشش آب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان بیان کرد: تالاب شادگان نیز ۱۱۰هزار هکتار آن در مردادماه زیر پوشش آب بود که این میزان در مهرماه به ۹۴هزار هکتار رسیده که این میزان ۸۴درصد سطح کل تالاب را در بر می‌گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان تصریح کرد: دو هزار و ۴۰۰هکتار سطح کلی تالاب میانگران ایذه بوده است که از این میزان تا مردادماه هزار و ۵۸۰هکتار آن زیر پوشش آب بوده و اکنون به هزار و ۱۲۰هکتار رسیده است.

اشرفی عنوان کرد: تالاب بامدژ از چهار هزار و ۸۰۰هکتار، دو هزار و ۹۰۰هکتار آن در مردادماه زیر پوشش آب بوده که این میزان دو هزار و ۴۰۰هکتار شده است.

وی بیان کرد: اکنون وضعیت تالاب‌ها در استان خوب است و تلاش می‌کنیم با تأمین حق آبه وضعیت به همین نحو مدیریت کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در خصوص وضعیت هوا گفت: بر اساس آمار گرفته شده، شاخص کیفی هوا در نیمه نخست امسال ۱۶۲روز هوای استان در وضعیت سالم، ۱۶روز ناسالم،۳روز ناسالم برای گروه‌های خاص و چهار روز خطرناک برای همه گروه سنی بوده است.

وی افزود: هوای استان در ۶ ماهه ابتدایی سال در مقایسه با سال گذشته وضعیت بهتری داشته که دلیل عمده آن بارندگی بوده است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیش بینی وضعیت جوی خوزستان در چند ماه آینده بیان کرد: بر اساس مدل‌های کوتاه‌ مدت یک سامانه بارشی ۲۶ مهر در استان‌های شمالی و همجوار خوزستان از جمله لرستان، ایلام و کرمانشاه وارد می شود که احتمالا بر شمال استان خوزستان نیز تاثیر خواد گذاشت و می توان گفت بارش چشمگیری برای استان ما نخواهد داشت.

محمد سبزه زادی افزود: میزان بارش‌ها در مهر جاری نرمال و در آبان کمی بیش از نرمال پیش بینی شده است؛ در اذر نیز باران نرمالی خواهیم داشت اما از نیمه‌های آذر به بعد میزان بازش‌ها کم می‌شود و در دی تقریبا بارانی نخواهیم داشت و می توان گفت که همه مدل‌ها بارشی، دی را به نسبت خشکسالی نشان می‌دهند.

وی عنوان کرد: سال گذشته سازمان هواشناسی برای فصل زمستان خشکسالی پیش‌بینی نکرده بود بلکه سازمان دیگری برای پاییز و زمستان پیش‌بینی خشکسالی را ارائه کرده بود؛ این اقدامات باعث موازی‌کاری می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار