مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز با اشاره به پیش بینی‌های هواشناسی خوزستان گفت: آسیب‌پذیرترین نقطه در بحث سیلاب گذشته و سیلاب احتمالی پیش رو، حوضه آبریز کرخه است به طوری که در سیل گذشته شهرستان اهواز را تهدید کرد لذا همه دستگاه‌ها و نهادهای استان باید با همه امکانات خود آمادگی مقابله با سیلاب در این حوضه را داشته باشند.
کد خبر: ۷۸۵۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۰ 06 October 2019

غلامرضا شریعتی روز یکشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان (شورای هماهنگی مدیریت بحران) در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد:پارسال و اوایل امسال سیل استان را درگیر خود کرد که توانستیم ابربحران سیلاب را کنترل کنیم؛ این سیل در کنار همه مشکلاتی که داشت دستاوردهای خوبی نیز برای استان به ارمغان آورد، که از جمله آن‌ پر شدن حجم مخازن پشت سدها، بهبود یافتن وضع تالابها و سبزینگی قابل ملاحظه در تالاب ها بود در حالی که پارسال خوزستان در بدترین شرایط موجود با یک میلیارد متر مکعب آب وارد سال آبی جدید شده بود که حتی برای آب شرب هم کافی نبود.

به گزارش"تابناک"؛ استاندار خوزستان با بیان اینکه دولت و نظام در همه مراحل سیل در کنار مردم بودند و برای کمک به مردم سیل زده مجوز کشت بیش از پنج هزار هکتار برنج در خوزستان و همچنین کشت پاییزه صادر شد گفت: برای خساراتی که به بخش مسکن و کشاورزی مردم وارد شد رییس جمهوری قول پرداخت آن‌ را داد و خسارت کشاورزان و تسهیلات قرض‌الحسنه در حال پرداخت است.

وی با بیان اینکه منازل آسیب‌دیده در مناطق سیل زده با سرعت بیشتری در حال احداث هستند افزود:با توجه به کاهش شدت گرما، بتن ریزی واحدهای سیل زده سرعت بیشتری یافته است؛ مدارس تعمیری نیز نوسازی شده‌ و تنها برای مدرسه شاکریه بیش از هشت میلیارد ریال هزینه شده و مدارس غیردولتی نیز به طور کامل تعمیر شدند.

شریعتی با اشاره به احتمال سیلاب پیش رو بیان کرد: ضرورت دارد برای مقابله با سیل احتمالی ، مقاوم‌سازی و استحکام‌بخشی سیل‌بندها انجام شود البته اکنون لایروبی مسیل‌ها، تالاب‌ها و نقاط مختلف در حال انجام است و روستاهایی که نیاز به جابه جایی داشتند در حال جابه‌جایی هستند و سعی می کنیم منازلی که ساخته می شوند امن تر از گذشته باشند.

محمد سبزه‌زاری نیز در این جلسه اظهار کرد: طبق پیش‌بینی‌ها بارندگی در مهرماه نرمال و آبان‌ماه فراتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. بارندگی از نیمه آذرماه کمتر می‌شود و در دی‌ماه نیز کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: ماه اکتبر مصادف با 10 مهرماه تا 10 آبان‌ماه، نوامبر مصادف با 10 آبان‌ماه تا 10 آذرماه و دسامبر مصادف با 10 ‌آذرماه تا 10 دی‌ماه است که بر اساس پیش‌بینی‌ها، میزان بارندگی در آبان تا نیمه ‌آذر بسیار خوب پیش‌بینی شده است.

وی افزود: اگر طبق پیش‌بینی‌ها بارندگی‌ها در آبان‌ماه خوب باشد، تقریبا بارندگی دسامبر را جبران می‌کند.

سبزه‌زاری بیان کرد: میانگین درازمدت بارندگی در خوزستان در اکتبر یعنی مهرماه تا اوایل آبان‌ماه 9.8 میلی‌متر است. میزان بارندگی در درازمدت در نوامبر نیز 44.5 میلیمتر و در  دسامبر 62.7 میلی‌متر است بنابراین همیشه اوج بارش‌ها در دسامبر رخ داده و بعد از آن بارندگی‌ها کاهش یافته است.

وی عنوان کرد:  بنابراین اگر قرار است در دسامبر بارندگی‌ها کمتر از نرمال باشد، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود اما در صورتی که بارندگی در آبان‌ماه خوب باشد، مشکل احساس نخواهد شد.

سبزه زاری گفت: سال گذشته که ترسالی بود، میزان بارش دسامبر تنها 46میلی‌متر و کمتر از نرمال بود اما در نوامبر بارندگی‌ها 175 میلی‌متر بود که نسبت به میانگین درازمدت 130 میلی‌متر افزایش یافته بود.

مدیرکل هواشناسی خوزستان تصریح کرد: در ماه فوریه که مصادف با بهمن‌ماه خوزستان است میانگین بارندگی کمتر از نرمال بود اما شاهد سیل بودیم. یعنی وقوع سیل به بارندگی‌های ماه‌های قبل نیز بستگی دارد و نمی‌توانیم عنوان کنیم که خشکسالی داریم و بارندگی‌ها کمتر می‌شود.

وی گفت: در مجموع بارندگی در پاییز خوب پیش‌بینی شده اما بارندگی در زمستان کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است که اگر بارندگی‌ها در پاییز خوب باشد و در پشت سدها ذخیره خوبی داشته باشیم، مشکل خاصی نخواهیم داشت.

سبزه‌زاری عنوان کرد: همچنین بارندگی در استان‌های بالادست مانند خوزستان است. در دسامبر بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری نرمال تا کمی بیش از نرمال پیش‌بینی شده است. همچنین در استان‌های شمالی خوزستان برای حوضه کرخه و دز در دسامبر شرایط بارندگی مانند خوزستان است.

وی بیان کرد: در همه دنیا بهترین حالت پیش‌بینی فصلی بین یک تا دو ماه است و پیش‌بینی فصلی بیش از این مدت خطای زیاد دارد. اکنون ارائه پیش‌بینی فصلی چهار ماهه با ریسک بالا ارائه می‌شود. در حال حاضر تا 27 آبان ماه بارندگی 70 تا 80 میلی‌متر در شمال خوزستان پیش‌بینی شده است. بارندگی در استان‌های بالادست خوزستان نیز در این مدت به همین میزان است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در حال حاضر مدل میان‌مدت، دو بارش برای خوزستان را نشان می‌دهد که اولی در 27 مهرماه تا ششم آبان‌ماه خواهد بود و مجموع بارندگی آن در شمال خوزستان 10 تا 15 میلی‌متر است. همچنین دومین بارش خوزستان در 16 آبان‌ماه است که در مجموع حدود 60 میلی‌متر پیش‌بینی می‌شود و بارندگی خوبی خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز با اشاره به پیش بینی‌های هواشناسی خوزستان گفت: آسیب‌پذیرترین نقطه در بحث سیلاب گذشته و سیلاب احتمالی پیش رو، حوضه آبریز کرخه است به طوری که در سیل گذشته شهرستان اهواز را تهدید کرد لذا همه دستگاه‌ها و نهادهای استان باید با همه امکانات خود آمادگی مقابله با سیلاب در این حوضه را داشته باشند.

کیامرث حاجی زاده با بیان اینکه براساس پیش‌بینی‌ هواشناسی خوزستان مبنی بر وجود بارندگی نرمال در پاییز و کسب تجربیات گذشته هیچ گونه توجیهی پذیرفته نیست و نباید غافلگیر شویم  بیان کرد: ترمیم سیل‌بندها از سوی دستگاه‌های متولی در دست انجام است و سازمان آب و برق لایروبی برخی مناطق را آغاز کرده است؛ همچنین نقاط عمده شکستگی دایک مرزی هورالعظیم ترمیم شده است.

وی  با تاکید بر اینکه هزینه‌های مقابله با بحران ۱۰ برابر هزینه پیشگیری از بحران است گفت:در سیل اخیر بیش از ۲ هزار ماشین‌آلات بسیج شد و پس از سیل اخیر ۱۵۰ هزار هکتار آب از زمین‌های کشاورزی تخلیه شد، و اکنون ۱۵۰ هزار هکتار در مناطق سیل‌زده به زیر کشت شلتوک رفته است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد خسارات در بخش کشاوری و مسکن پرداخت شده توضیح داد: در بحران‌های گذشته خسارت فقط به کسانی که منازل یا زمین‌های کشاورزی خود را بیمه می‌کردند پرداخت می‌شد اما در سیل اخیر پرداخت خسارت برای همه افراد خسارت دیده پرداخت شد.

حاجی زاده با اشاره به ترمیم سیل بندها به عنوان یک اصل مهم برای مقابله با سیلاب گفت: در قانون جدید مدیریت بحران اختلاف هایی که در موضوع متولی ترمیم سیل بندها وجود داشت برطرف شده و ترمیم سیل بندها بر عهده وزارت نیرو است؛در این قانون وظایف همه دستگاه‌های اجرایی مشخص شده و شبهاتی که قبلا وجود داشت برطرف شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار