مقدسی گفت: هم‌اکنون ۶۰ هزار رأس دام سنگین و ۳۰۰ هزار رأس دام سبک در دامداری‌ها انباشت شده است.
کد خبر: ۷۹۷۶۲۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱ 16 November 2019

انباشت ۶۰ هزار رأس دام سنگین در واحد‌های دامداری / خرید شیر خام با نرخ ۲ هزار و ۷۵۰ تومان از دامداران کذب است

 

به گزارش تابناک سمنان: ناصر مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار دام تعریف چندانی ندارد، اظهار کرد: باتوجه به ممنوعیت صادرات و واردات بی‌رویه گوشت، مقدار زیادی دام روی دست دامدار باقی مانده است که استمرار این روند ضربه مهلکی به تولید گوشت داخل وارد می‌کند.

 

رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور قیمت هر کیلو گوساله زنده را ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهش چشم‌گیر قیمت نسبت به ابتدای سالم دامدار هر کیلو گوساله زنده با زیان ۵ تا ۶ هزار تومانی در بازار عرضه می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: قیمت هر کیلو گوشت گوساله از ۱۱۰ هزار تومان به ۸۰ هزارتومان در بازار رسیده و تنها ممکن است در برخی مغازه‌های شمال شهر با نرخ‌های گزافی عرضه شوند که این امر نشان می‌دهد دام به میزان کافی در کشور وجود دارد.
مقدسی در واکنش به اظهار نظر برخی مسئولان مبنی بر آنکه آزادسازی صادرات دام بر تلاطم قیمت گوشت در بازار دامن می‌زند، بیان کرد: هم‌اکنون ۶۰ هزار رأس دام سنگین و ۳۰۰ هزار رأس دام سبک در دامداری‌ها انباشت شده که این امر بر زیان دامدار دامن زده است از این رو مسئولان امر باید با اعمال مدیریت و نظارت دقیق مجوز صادرات دام را صادر کنند چراکه ادامه روند ممنوعیت صادرات به نابودی تولید داخل منجر می‌شود.

او با انتقاد از واردات بی‌رویه گوشت در چند ماه اخیر به کشور، گفت: از ابتدای سال رقمی بالغ بر ۱۰۰ هزار تن گوشت وارد کشور شده در حالی که طبق تولید داخل و نیاز کشور، نباید میزان واردات به بیش از ۵۰ هزار تن می‌رسید که متأسفانه این امر تنها در سایه مجدد وزارت بازرگانی و واگذاری مسئولیت امور بازرگانی وزارت جهاد به وزارت صمت اتفاق افتاده است که اگر روندی بی‌رویه واردات به داخل ادامه یابد، بدون تردید صنعت گوشت کشور نابود خواهد شد.

۲۰ هزار تن شیرخشک در کارخانه‌ها دپو شده است 

رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور در بخش دیگر اظهارات خود با اشاره به اینکه رقمی بالغ بر ۲۰ هزار تن شیر خشک در کارخانه‌ها دپو شده است، گفت: باتوجه به آنکه در شرایط فعلی تحریم امکان ارز آوری از صادرات نفتی وجود ندارد به همین خاطر از مسئولان امر انتظار می‌رود که مجوز صادرات شیر خشک مازاد را صادر کنند چرا که هم‌اکنون کارخانه‌های شیرخشک با مشکل دپوی محصول در انبار‌ها روبه‌رو هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: باوجود آنکه تمامی کشور‌ها برای واردات شیر خشک تعرفه می‌گذارند، جای این سوال مطرح است که چرا مسئولان دولتی برای صادرات شیرخشک تعرفه گذاشته‌اند؟ در حالی که واردات در قبال صادرات باید با ارز مشخصی صورت گیرد تا کارخانه‌های لبنی نتوانند به بهانه گران بودن شیرخشک داخل نسبت به خارجی اقدام به واردات شیرخشک بدون تعرفه کنند.

مقدسی با اشاره به اینکه خرید شیر خام با نرخ ۲ هزار و ۷۵۰ تومان تا ۲ هزار و ۹۰۰ تومان از دامداران کذب است، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو شیر خام با قیمت پایه ۲ هزار و ۳۹۰ تومان از دامداران درب دامداری خریداری می‌شود و به هیچ عنوان کارخانه‌های لبنی با نرخ ۲ هزار و ۷۵۰ تومان تا ۲ هزار و ۹۰۰ تومان شیر از دامداران خریداری نکرده‌اند.

او در پایان، تصریح کرد: کارخانه‌های لبنی با بیان اظهاراتی مبنی بر خرید شیر خام با نرخ‌های ۲ هزار و ۷۰۰ تومان به بالا به دنبال افزایش قیمت محصولات خود در بازار هستند و از آنجا که ۷۰ درصد محصولات لبنی آن‌ها شامل قیمت‌گذاری و تنها ۳۰ درصد کالای لوکس به شمار می‌رود، جای این سوال مطرح است که آیا مسئولان امر اندازه‌گیری دقیقی بر توزیع محصولات لبنی مشمول قیمت‌گذاری کارخانه‌های لبنی دارند یا خیر؟

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۵
بدلیل ضعف وزارت جهاد کشاورزی و اعمال کنترل وزارت صمت بر روی صنعت دام و دامداری و به بهانه تنظیم بازار و عدم توجه به آینده صنعت ، تعداد بسیاری از دامدارها ورشکسته شده اند و برخی دیگر نیز در حال ورشکستگی هستند . دام هایی که می بایست در 4 ماه پیش به فروش می رفتند در دست دامدارها مانده اند و هر دامداری که توان پرداخت هزینه های جاری آنها را نداشته نیز مجهور شده دام خود را زیر قیمت تمام شده ( 15 در صد زیان ) بفروش برساند. دولت تدبیر و امید از سال گذشته صادرات دام زنده را ممنوع کرده و بهانه اصلی این ممنوعیت نیز تنظیم بازار و اختصاص ارز 4200 برای نهاده های تولید می باشد. ولی باید اعلام نمود که ارز 4200 فقط برای واردات جو و ذرب اختصاص داده می شود و مابقی هزینه های تولید دام ( گوساله لاغر پرواری که بهای اصلی تولید را تشکیل می دهد توسط دامدارها در دوره جاری کیلویی بین 90 تا 100 هزار تومان خریداری شده درصورتی که در سال 96 گوساله لاغر پرواری کیلویی 30 تا 35 هزیار تومان بوده ، کاه از 200 تومان به 600 تومان ، سبوس از 540 به 1700 در بازار رسیده ، یونجه از 900 به 2400 رسیده ، ذرت علوفه از 300 به 750 رسیده و ... دارو های دامی هم به تناسب نرخ ارز سه یا چهار برابر شده اند ) ربطی به ارز 4200 ندارد و با ارز آزاد محاسبه میشود حتی همین جو و ذرت هم به این سادگی به دامدارها احتصاص پیدا نمی کند زیرا پشتیبانی امور دام استانها فقط 10 تا 15 در صد جو مورد نیاز دامدار را به ایشان می دهد و 90 درصد دیگر جو نیز باید از بازار آزاد تهیه شود . در اکثر استانها ذرت هم اصلا به دامدارها نمی دهند و می گویند که ذرت برای مرغداری ها است . در حال حاضر بهای تمام شده گوساله سنگین 32000 است ولی دلالها و قصاب ها حتی حاضر به خرید دام به 27000 هم نیستند . ضمناً علی ترغم کاهش قیمت دام زنده ، گوشت نیز توسط قصاب ها باید نهایتاً 60000 فروخته شود ولی گوشت با نرخ 80000 به مصرف کننده می رسد و این یعنی سیستمی که وزارت صمت طراحی کرده فقط برای حمایت از دلالها می باشد و تولید کنند اصلا مهم نیست. سال آینده نیز دیگر دامدارها تولیدی انجام نمی دهند و وزارت صمت دستور واردات بیشتر را صادر می کند و این هم یعنی حمایت از واردکنندگان و دلالها . کم کم به این نتیجه می رسیم که هدف این برنامه فقط نابودی تولید و حمایت از دلالها و واردکنندگان است .
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار