معصومه ابتکار با اشاره به تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی در حوزه زنان روستایی اضافه کرد: این طرح در راستای تربیت تسهیلگران تولید محصولات سالم در کشور امضا شده و در آن به ویژه به بومگردی و کاشت گیاهان دارویی توجه شده است که تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات ریاست جمهوری برای اجرای آن جذب شده است.
کد خبر: ۸۰۴۵۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۸ 09 December 2019

معصومه ابتکار در نشست با شورای مشورتی زنان خوزستان در سرسرای اجتماعات شرکت شهرک های صنعتی این استان در اهواز ، بیان کرد:: پیش از این طرح تاب آوری اجتماعی در ۱۵ نقطه خوزستان اجرا شده بود و آمادگی داریم برای اجرای این طرح در ۱۵ نقطه دیگر مشارکت کنیم.

به گزارش"تابناک" وی با اشاره به تنوع اقلیمی و قومی خوزستان، تشکیل شورای مشورتی زنان این استان را اقدامی باارزش توصیف کرد و افزود: این شورا فرصتی برای برنامه ریزی و سیاستگذاری و اتکا به مردم فراهم کرده است.

ابتکار، سیاست‌های کلان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری را یادآور شد و گفت: عدالت جنسیتی و توجه به عقب ماندگی‌ها در حوزه زنان محور اصلی این معاونت در دولت دوازدهم و بر اساس قانون برنامه توسعه ششم است.

وی اضافه کرد: در این راستا سند توسعه وضعیت زنان خوزستان که توسط صاحبنظران این استان تدوین شده، امروز در شورای برنامه‌ریزی خوزستان به تصویب می‌رسد.

به گفته وی سند توسعه وضعیت زنان به عقب ماندگی‌هایی که به دلیل جنسیت اتفاق می‌افتد می‌پردازد و برای آنها برنامه‌ریزی می‌کند.

ابتکار، این سند را بین بخشی و اجرایی توصیف کرد که سهمی از فعالیت‌های آن مرتبط با جامعه مدنی و فعالان اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد است.

وی با تاکید بر توان افزایی اقتصادی زنان گفت: زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و زنان و دختران جوان از اولویت‌های برنامه‌ریزی در حوزه زنان در کشور هستند.

معاون رییس‌جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: حداقل ۹۰۰ زن سرپرست خانوار زیرپوشش طرح توانمندسازی موسوم به کاردوک هستند که در این طرح مهارت‌های زنان از سطح عمومی تا مهارت‌های کسب و کار و مهارت‌های تخصصی ارتقا می‌یابد تا بتوانند یک شغل شرافتمندانه داشته باشند.

وی با اشاره به تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی در حوزه زنان روستایی اضافه کرد: این طرح در راستای تربیت تسهیلگران تولید محصولات سالم در کشور امضا شده و در آن به ویژه به بومگردی و کاشت گیاهان دارویی توجه شده است که تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات ریاست جمهوری برای اجرای آن جذب شده است.

ابتکار، ارتقای سوادآموزی در میان زنان روستایی و عشایری، توسعه آموزش‌های صنایع دستی، ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی و حمایت از صندوق‌های خرد زنان روستایی را از جمله طرح های مورد نظر در این زمینه بیان کرد.

وی با بیان اینکه از صندوق‌های خرد زنان روستایی حمایت می‌کنیم، ادامه داد:در خوزستان هم اکنون ۸۳ صندوق خرد زنان روستایی فعال است که این تعداد باید افزایش یابد.

ابتکار، کارآفرینی و اشتغال دختران و زنان جوان را یکی دیگر از محورهای مورد توجه معاونت زنان ریاست جمهوری دانست و گفت: در این راستا قرار است طرح مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان و توجه به دانش آموختگان اجرا شود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین با تاکید بر جایگاه خانواده گفت: انسجام و تحکیم خانواده به ویژه با کمک جوامع محلی و روستایی، فواید بسیاری برای جامعه دارد.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد به دلیل اختلال در روابط و مهارت‌های ارتباطی بین اعضای خانواده‌ها، معضل گفتوگو و لکنت در خانواده در تمام دنیا وجود دارد به طوری که «تنهایی» یکی از مسایل اصلی در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته است.

ابتکار، با اشاره به تدوین طرح «گفت وگوی ملی خانواده» با حمایت انجمن جامعه شناسی و وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: انجمن اولیا و مربیان و سازمان‌های مردم نهاد در تحقق این طرح نقش دارند.

وی ادامه داد:هم اکنون با مشکلات گفت وگوی بین نسلی روبهرو هستیم، در حالی که اگر نتوانیم صدای فرزندان خود و نقد و اعتراض آنها را در جامعه و خانواده بشنویم، ممکن است با بروز خشم آنها روبه‌رو شویم.

ابتکار افزود: گفت و گو از مبانی دینی و فرهنگی ماست اما باید اقتضائات امروز در نظر گرفته شود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی از ابتدا بر آرای مردم شکل گرفته، افزود: همه می دانیم که کشور در شرایط سختی است اما رییس جمهوری دیروز اشاره کرد که با وجود فشارها، بسیاری از برنامه های کشور اجرا شده که از جمله آن دستاوردهای خوزستان در تولیدات کشاورزی در نتیجه بارندگی و تلاش مردم بوده است.

وی اضافه کرد: به تازگیا شاهد تنش هایی به دلیل کاهش یارانه بنزین بودیم که باعث شد با آسیب ها و شرایط ناگوار و ناراحت کننده روبه رو شویم، این در حالیست که هیچکس نمی‌خواهد شاهد این اتفاقات برای مردم چه ناراضی و چه منتقد باشد و همه ما برای آینده کشور و فرزندان خود آزادی و رفاه، نه در شعار و حرف بلکه به صورت عمل مسلمانی می‌خواهیم.

ابتکار ادامه داد: درس بزرگی از حوادث باید بگیریم و سعی کنیم برای انسجام و آگاهی جامعه تلاش کنیم زیرا زنان و مردان ما تنها با ابزار آگاهی می‌توانند در مقابل آسیب‌ها از اقتصاد و فرهنگ خود محافظت کنند.

وی افزود: هر جا مقابل آگاهی جامعه بایستیم ضربه می‌خوریم زیرا دسترسی جامعه به اطلاعات بسیار وسیع است اما باید برای مصونیت بخشی به جامعه از جمله در زمینه آگاهی در مهارت‌های حرفه ای، سایبری و ارتباطی اقدام کنیم.

ابتکار در ادامه با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی ، برای شرکت در این انتخابات از همه دعوت کرد و گفت: مشارکت حق مردم است و این حق با رنج بسیاری به دست آمده که در برخی نقاط جهان وجود ندارد.

وی جنگ آمریکا علیه ایران را در دو جبهه اقتصادی و روانی دانست و افزود:دشمنان سعی می‌کنند مردم را از تغییر دلسرد کنند و هرگونه احساس افتخار به دستاوردهای کشور را در آنها از بین ببرند.

ابتکار افزود: اگرچه مشکلات به پایان نرسیده و به دولت نقدهای زیادی وارد است، اما تعیین سرنوشت ما غیر از طریق صندوق رای و به دست مردم ایران، قابل تحقق نیست.

وی ادامه داد: دشمن وحدت مردم را نشانه گرفته و نباید با عقب نشینی در مشارکت در انتخابات، بازیچه رییس جمهوری(ترامپ) شویم که خود در آستانه استیضاح است.

در ادامه غلامرضا شریعتی در این جلسه اظهار کرد: جامعه توسعه‌یافته مدیون توسعه همه‌جانبه و مشارکت آحاد جامعه است. در کشورهای توسعه‌یافته نقش جایگاه زنان در حوزه اجتماعی هویدا است. اگر به دنبال نقش‌آفرینی زنان در جامعه‌ایم، نیازمند تغییر نگرش زنان و خودباوری در زمینه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستیم. تغییر نگرش نخست باید در حوزه زنان رخ دهد و سپس به کل جامعه تعمیم یابد.

وی افزود: اگر زنان انتظار دارند نگاه کل جامعه به آنها تغییر یابد، باید نگاه خود را تغییر دهند و با خودباوری، اثبات خود را انجام دهند که در این شرایط کل جامعه به تعالی می‌رسند. زمانی که می‌خواهیم بانویی را مدیر کنیم تعداد زیادی از زنان مخالفت می‌کنند. ممکن است انتقادات درست باشد اما همه افراد ایراد دارند. وقتی شرایط برای یک فرد ایجاد می‌شود، باید یکدیگر را حمایت و تقویت کنند تا مسیر برای توسعه بیشتر فراهم شود.

شریعتی با اشاره به اجرای پروژه‌های زیرساختی در خوزستان، بیان کرد: طرح شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل در طول سه سال در حال انجام است. با اجرای این طرح، ضریب بازماندگی از تحصیل از ۲.۱۴ به ۱.۹ رسیده است یعنی ضریب بازماندگی از تحصیل در خوزستان ۱۷ صدم کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در سال ۹۸ نیز ۲ هزار نفر شناسایی شدند که در حال بازگرداندن این افراد به چرخه تحصیل هستیم و اگر این افراد را نیز لحاظ کنیم ضریب کاهش بازماندگی از تحصیل باز هم کاهش می‌یابد.

استاندار خوزستان افزود: بحث بازماندگان از تحصیل، بازماندگی جنسیتی است زیرا اکثر بازماندگان از تحصیل دختر هستند. کمک در این مسیر، کمک به بازگرداندن دختران بیشتری به تحصیل است که این موضوع را هر ساله پیگیری می‌کنیم و هزینه را پرداخت کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: همچنین طرح بورسیه تحصیل دانش‌آموزان مستعد کم‌بضاعت اجرا شده است که سال گذشته به یک هزار و ۲۵۰ دانش‌آموز بورسیه دادیم. این دانش‌آموزان متناسب با استعداد خود امکانات لازم را نداشتند تا با دیگر دانش‌آموزان رقابت کنند که ما این شرایط را برای آن‌ها فراهم کردیم. ۶۳ درصد از دانش‌آموزانی که در آزمون‌ها قبول شدند و بورسیه تحصیلی را دریافت کردند دختر هستند و بعضا دختران روشن‌دل بوده‌اند.

شریعتی با بیان اینکه عمده اقدام‌کنندگان خودکشی زنان هستند، عنوان کرد: رتبه خوزستان در خودکشی در سطح کشور در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ از ۱۳ به ۱۶ رسیده است.

استاندار خوزستان ادامه داد: ۱۳ دفتر توسعه و تسهیل‌گری اجتماعی با هدف سامان‌دهی مناطق حاشیه‌نشین راه‌اندازی کرده‌ایم. یکی از کارکردهای اصلی این دفاتر، توانمندسازی زنان حاشیه‌نشین در قالب آموزش فنی و حرفه‌ای بوده است. همچنین پشتیبانی و تقویت مرکز نگهداری از زنان معتاد از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی بیان کرد: طرح تسهیل‌گری اجتماعی روستایی مناطق سیل‌زده خوزستان، طرح امداد فرهنگی در مناطق سیل‌زده و طرح بازتوانی روانی زنان و سالمندان و کودکان در مناطق سیل‌زده برخی از طرح‌های اجرا شده هستند.

شریعتی گفت: تلاش بر این بوده که برنامه‌هایی تدوین کنیم که کارکرد و اثربخشی بیشتری در حوزه زنان داشته باشند و به تقویت، گسترش و کمک به خودبالندگی زنان کمک کنیم.

همچنین سیده فرانک موسوی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان اظهار کرد: مجمع پارلمان زنان خوزستان نتیجه تشکیل مجمع مشورتی زنان در ۲۷ شهرستان خوزستان است. به این منظور، به ۲۵ قشر از بانوان در سطح استان سهمیه اختصاص داده شد و از طریق برگزاری انتخابات، اعضای مجمع شهرستان‌ها انتخاب شدند.

 وی افزود: در حال حاضر در مجمع مشورتی هر شهرستان، ۳۵ تا ۱۰۰ نفر عضو هستند.

موسوی عنوان کرد: برای تقویت سرمایه اجتماعی بانوان، به کلیه ادارات و سازمان‌ها ابلاغ شد تا مجمع‌های مشورتی زنان در اداره‌های کل خوزستان نیز ایجاد شود که اکنون در هر اداره‌کل یک اتاق فکر بانوان برای مشورت با مدیرکل تشکیل شده است. بنابراین ظرفیت خوبی در خوزستان تحت عنوان مجمع‌های مشورتی فعال شده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان گفت: شاخص‌های عدالت جنسیتی به هر شهرستان ابلاغ شده است. با رؤسای مجمع شهرستان‌ها نیز نشست داشته‌ایم و توجیه شده‌اند تا بتوانند در حوزه زنان فعالیت کنند. مجمع‌ها باید بر اساس این شاخص‌ها، برنامه‌های خود در حوزه زنان را آماده کنند. یکی از طرح‌هایی نیز که در خوزستان اجرا شده، طرح آموزش‌گران محلی بوده است.

موسوی بیان کرد: طرح بازتوانی زنان پس از سیل نیز توسط سازمان‌های مردم‌نهاد در ۴۹ روستای سیل‌زده استان خوزستان اجرا شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار