رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند: دفاع تمام قد میرلوحی از دولت اصلاحات / دلیل اصرار روحانی بر تفکیک وزارت صمت از زبان معاونش / آخوندی خود را اصلاح طلب می‌داند یا اصولگرا؟ / نظر وزیر خاتمی درباره کاندیداتوری عارف در ۱۴۰۰ و... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۸۸۸۶۴۸
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱ 17 August 2020
تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.
 
کنایه عطاءالله مهاجرانی به ترامپ

وزیر ارشاد دولت اصلاحات در توئیتی به شدت از ترامپ انتقاد کرد.
سیدعطاالله مهاجرانی، طی توییتی نوشت: به قول ناپلئون چیزی که حدی ندارد، خریت است!
دایی جان ناپلئون، ایرج پزشکزاد فرهنگ معاصر، ١٣٩٨ ص ٥٦٦
مفسران آمریکایی، حتی سناتورها از شکست بزرگ آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل صحبت می کنند. اکنون برخی که در توهم حدی ندارند، به ماشه دلبسته اند. پهپاد و عین الاسد یادشان رفته!
 
خواهش قوامی از عارف: آبروی خودت و اصلاح طلبان را نبر

ناصر قوامی، فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با «نامه نیوز» گفت: «خواهش من از آقای عارف این است که دست به این کار نزند و بیش از این آبروی اصلاح طلبان را به حراج نگذارد.» وی در پاسخ به اینکه آیا محمدرضا عارف گزینه‌ای است که بتواند مورد اجماع اصلاح طلبان قرار بگیرد، گفت: «اگر اصلاح طلبان هم درباره آقای عارف اجماع کنند، او به هیچ وجه در میان مردم محبوبیت ندارد. دلیلش نیز همین هم چهار سال حضور ایشان در مجلس است که مردم فراموش نمی‌کنند». این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «من از آقای عارف خواهش می‌کنم که آبروی خودشان و اصلاح طلبان را محفوظ نگاه داشته و بیش از این نبرند». قوامی در پاسخ به اینکه علت تمایل عارف به حضور در انتخابات ۱۴۰۰ چیست و چرا فکر می‌کند که ظرفیت مناسبی برای این کار است، گفت: «من فکر می‌کنم که آقای عارف می‌خواهد به اصولگرایان خدمتی کرده باشد، اصولگرایان هم می‌خواهند که عارف بیاید برای اینکه بگویند ما اصلاح طلبان را تایید کردیم، اما رای نداشتند و پایگاه اجتماعی آنان آسیب دیده است.»

وی افزود: «اصولگرایان و نهاد‌های قدرت هستند که او را تشویق می‌کنند، وارد میدان شوند، زیرا این برایشان یک تیر است و دو نشان. هم می‌گویند که ما تایید صلاحیت کردیم و هم اینکه موجب می‌شوند که اصلاح طلبان رای نیاورند».
این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به اینکه کدام یک از طیف‌های اصلاح طلب ممکن است از عارف حمایت کنند، گفت: «این نکته را توجه داشته باشید اصلاح طلبان فقط چند نفر در تهران که در شورای عالی و با عناوینی نشسته‌اند، نیستند. در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز افراد اصلاح طلب بانفوذی هستند که از روحانی حمایت کرده بودند. این گروه با توجه به عملکرد ناصواب عارف در مجلس از وی حمایت نخواهند کرد. با این حال فکر می‌کنم برخی اصلاح طلبان که می‌خواهند به هر وسیله‌ای، خود را به قدرت و دولت آویزان کنند و به هر سمتی مثل یک استانداری نیم‌بند و فرمانداری و ... راضی هستند، از عارف حمایت خواهند کرد.»
 
اظهارات جلالی زاده درباره رهبری جریان اصلاحات

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: تا زمانی که خاتمی در جریان اصلاحات حضور دارد، هیچ شخصی در میان اصلاح‌طلبان در قد و قواره او نیست. جلال جلالی‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، درباره وضعیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: اگر اصلاح‌طلبان بخواهند منسجم و با وحدتِ کامل در انتخابات شرکت کنند، باید یک مجموعه  ـ چه در قالبِ کمیته و یا یک نهاد به عنوان تصمیم‌گیرنده و هماهنگ‌کننده این جریان ـ تشکیل شود که مورد قبولِ همگان باشد تا بتواند در راستای بررسی کاندیداها، اعلام برنامه‌ها و پیگیری مشکلاتِ سیاسی اصلاح‌طلبان تشکیل شود. طبیعتا اگر شورای هماهنگی اصلاحات و یا شورای عالی، کارکردِ خود را از دست داده، یقینا نیاز به تشکیلِ شورای جدیدی است که با بنیان‌های محکم و دامنه وسیع‌تر و گسترده‌تر بتواند، مورد قبول واقع شود و در سطح جامعه حرفی برای گفتن داشته باشد. او افزود: اگر اصلاح‌طلبان تصمیم جمعی دارند تا در صحنه سیاسی بمانند، طبیعتا به همدلی و وحدت بیشتری نیاز دارند و اگر این تصمیم را ندارند هر حزب، ساز جداگانه خود را خواهد کوبید و معلوم نیست که در نهایت، موفق خواهند شد یا خیر و اینکه آیا مردم رویکرد خاصی به یک حزب خاص دارند یا خیر!
 
دفاع تمام قد میرلوحی از دولت اصلاحات

فعال اصلاح طلب با اشاره به دولت‌های هفتم و هشتم گفت: با اینکه در آن دوران شعار‌ها اقتصادی نبود، بهترین دوران اقتصادی از نظر شاخص‌ها به شمار می‌رفت. سیدمحمود میرلوحی، معاون وزیر کشور دولت اصلاحات در این باره معتقد است: «ما اعلام می‌کنیم می‌توانیم مثل ۷۶ دولت تشکیل بدهیم و دولتی داشته باشیم که مثل دولت اصلاحات شعار آن اقتصاد نبود، ولی بهترین شرایط را برای اقتصاد کشور و شاخص‌های اقتصادی کشور ایجاد کرد. تمام شاخص‌ها و گزارش‌ها نشان می‌دهد آن دوره، دوره‌ای افتخار‌آمیز بود. بهره بانکی تک رقمی و بیکاری تک رقمی شد و ۴۰‌میلیارد دلار ذخیره ارزی داشتیم. آقای احمدی‌نژاد با ۱۵۰‌میلیارد دلار بدهی کشور را به دولت بعدی تحویل داد. دولت اصلاحات بود که عسلویه و راه آهن مشهد را تحویل داد؛ همه این‌ها رکورد بود.»
 
دلیل اصرار روحانی بر تفکیک وزارت صمت از زبان معاونش

معاون پارلمانی رئیس جمهوری در مورد اصرار رئیس جمهور بر تفکیک وزارت صمت، بر این نظر است که امروز مشخص شده که اگر وزارت بازرگانی داشتیم، وضعمان از امروز خیلی بهتر بود. امیری معاون پارلمانی روحانی در مصاحبه‌ای درباره چرایی اصرار دولت به تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی هم گفت: از ابتدای دولت دوازدهم، رئیس جمهوری به دنبال تفکیک بودند و لوایحی به مجلس ارائه شد که به تصویب نرسید. طرحی نیز که از سوی نمایندگان تهیه شد، فعلاً به جهت ایراد شورای نگهبان به تبصره ۱ آن در مجلس است. امروز مشخص شده که اگر وزارت بازرگانی داشتیم که متولی بخش بازرگانی و تنظیم بازار بود و حقوق مصرف کننده در آن وزارتخانه پیگیری می‌شد، وضعمان از امروز خیلی بهتر بود. الان بخش بازرگانی ما در وزارتخانه‌های متعدد پراکنده است لذا تشکیل وزارت بازرگانی یکی از اولویت‌های رئیس جمهوری است و قطعاً اگر تشکیل شود، این پراکندگی‌ها جمع می‌شود و مدیریت بهتری انجام خواهد گرفت. حقوق مصرف کننده رعایت شده و تنظیم بازار نیز انجام می‌شود و بسیاری از نابسامانی‌هایی که بعضاً در مورد توزیع مواد غذایی با آن‌ها مواجه بودیم حل خواهد شد.
 
الیاس نادران کرونا گرفت

نماینده مردم تهران به عنوان بیست و سومین نماینده در مجلس یازدهم به ویروس کرونا مبتلا شد.الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به ویروس کرونا مبتلا شد.حال عمومی وی در حال حاضر مساعد است و در قرنطینه برای ادامه درمانش به سر می‌برد.نادران بیست و سومین نماینده‌ مجلسی است که به ویروس کرونا مبتلا شده است.
 
آخوندی خود را اصلاح طلب می‌داند یا اصولگرا؟

آخوندی در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین خود را نه اصولگرا می‌داند نه اصلاح طلب.وزیر مسکن دولت روحانی سال گذشته در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین گفته بود: «من قطعا جزو اصولگرا‌ها به معنی امروزی‌اش نیستم. جزو جریان اصلاح‌طلب به معنی سازمانی‌اش هم نیستم، بیشتر خودم را یک آدم روشنفکر می‌دانم. این برداشت به دلیل ارتباط من با آقای ناطق‌نوری بود که در آن طیف طبقه‌بندی شدم، ولی من همان وقت‌ها هم که در جهاد سازندگی و در وزارت کشور بودم، هیچ تعلق‌خاطری به جریان اصولگرایی نداشتم».
او گفته بود همه این دعوا‌های جناحی و سیاسی به خاطر این است که اصلا نسبت به ایران حس تعلق خاطری وجود ندارد. شاید همین نیز باعث شده تا عباس آخوندی «ایده ایران» را مطرح کند تا بتواند قشر خاکستری جامعه را به خود جلب کند.
 
واکنش ضرغامی به صحبت‌های توکلی درباره شفافیت در دفتر رهبری

عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صداوسیما در حساب کاربری خود در توییتر نسبت به صحبت‌های اخیر احمد توکلی، رئیس سازمان شفافیت و عدالت واکنش نشان داد. او در این پیام توییتری نوشت: اگر طرحی تحت عنوان شفافیت، در دفتر رهبری بررسی و رد شده، به معنای مخالفت آنان با اصل شفافیت نیست، بلکه جامعیت و وجوه اجرایی آن طرح مورد تامل قرار گرفت است، هرچند ممکن است با همان جمع بندی و نظر کارشناسی هم مخالف باشیم.

گفتنی است که احمد توکلی رئیس سازمان شفافیت و عدالت در گفت‌وگوی اخیر خود درباره بحث شفافیت گفته است: آذر ماه ۹۷ خدمت رهبری رسیدم و به ایشان گفتم که شما درباره شفافیت بالاترین و برترین حرف را زدید و هیچ‌کس بالاتر از شما حرفی نزده و نمی‌تواند هم بزند. شما فرمودید که مردم از همه چیز، جز مسائل امنیتی و دفاعی باید مطلع باشند، ولی امروز ما شاهد آن هستیم که حدود ۹۰درصد این نامه‌ها که روی آن مُهر محرمانه زده می‌شود، بی‌خود است و توهم افراد است که باعث شده که فکر کنند مردم نباید از این مسائل مطلع شوند. من در آن دیدار به رهبری عرض کردم حالا که شما همچین حرفی زده‌اید، برای شفافیت از دفتر خودتان شروع کنید، آن‌وقت سازمان و نهاد‌های مثل بنیاد مستضعفان هم دیگر نمی‌توانند از این مساله پیروی نکنند. ایشان آن زمان به من فرمودند که طرح شما چیست. من هم گفتم طرحی را تهیه کرده و تقدیم شما خواهیم کرد تا شفافیت از دفتر شما شروع شود که ایشان از گفته من استقبال کردند.
 
نظر وزیر خاتمی درباره کاندیداتوری عارف در ۱۴۰۰

علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات و عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان درباره احتمال حضور عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به «نامه‌نیوز» گفت: «اطلاعی از تشکیل ستاد آقای عارف ندارم، اما ایشان از قبل خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ آماده کرده است. آقای عارف و آقای جهانگیری با توجه به آنکه به ترتیب در دو انتخابات سال‌های ۹۲ و ۹۶ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شدند و توانستند از سد شورای نگهبان عبور کنند و حتی در مناظره‌های تلویزیونی هم شرکت کنند، می‌توانند در انتخابات ۱۴۰۰ هم بیایند و چندان چنین موضوعی دور از ذهن نیست».او در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح‌طلبان و بدنه اجتماعی این جریان به عارف اقبال نشان می‌دهند یا خیر، تصریح کرد: «اینکه اصلاح‌طلبان به آقای عارف گرایش دارند یا نه، بستگی به آن دارد که چه نامزد‌هایی با عنوان اصلاح‌طلب وارد صحنه انتخابات می‌شوند و بتوانند تأیید صلاحیت خود را از شورای نگهبان بگیرند. آنچه مسلم است این که اگر اصلاح‌طلبان نامزدی داشته باشند پشتش می‌ایستند و حمایت می‌کنند. اصلاح‌طلبان برای صندوق رأی و نتیجه انتخابات اهمیت بسیاری قائلند و حتما تمام تلاش‌شان را می‌کنند که در انتخابات موثر باشند و اگر چند نامزد اصلاح‌طلب به میدان آیند، حتما با سازوکار‌هایی اصلاح‌طلبان بر یک نامزد به اجماع می‌رسند».
 
انتقادات محمود صادقی از شورای نگهبان

نماینده مجلس دهم گفت: شورای نگهبان در بعضی موارد که افراد بسیار پیگیری می‌کنند، علت ردصلاحیت را سربسته به متقاضی اعلام می‌کند؛ البته در بسیاری از موارد پاسخگو نیست لذا شورای نگهبان از اجرای مصوبه مجمع تشخیص طفره می‌رود.«محمود صادقی»، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی، در رابطه با جزئیات طرح پیشنهادی این مجلس در خصوص ردصلاحیت‌ها به برنا گفت: این طرح از طریق مجمو‌عه‌ای از نمایندگان از هر دو طیف سیاسی پیشنهاد شد که محتوای آن هم براین اساس بود که اگر شورای نگهبان نظر به ردصلاحیت نمایندگان بدهد این حق هم را برای فرد ردصلاحیت شده قائل می‌شد که از دلایل ردصلاحیت دقیقا مطلع شوند و در صورتی که ردصلاحیت بر مبنای گزارش‌های اشخاص علیه فرد بوده، آن گزارش‌ها ارائه شود و فرد حق داشته باشد به عنوان افترا علیه گزارش دهنده در مراجع قضایی شکایت کند.این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در رابطه با سرانجام طرح مذکور افزود: این طرح عملاً توسط شورای نگهبان رد شد.
 
باهنر: هر شبانه‌روز ۱۳۰۰ میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می‌شود

باهنر در گفت‌وگویی یکی از مشکلات اقتصادی کشور را بحث تولید وحشتناک نقدینگی شمرد. باهنر نائب رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی گفت، مشکلات اقتصادی فعلی ما زیاد است که یکی از آن‌ها عدم تعادل بودجه دولت است که قطعاً این مسئله یکی از همان ۱۰ پارامتری است که صرفاً با نگارش قوانین جدید اصلاح نمی‌شود. یکی دیگر از این مولفه‌ها عملکرد بانک‌ها و مشکلات ساختاری موجود در سیستم بانکی است. مولفه دیگر بحث تولید نقدینگی است. متاسفانه در حال حاضر هر ۲۴ ساعتی که می‌گذرد نزدیک به ۱۳۰۰ میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می‌شود.
 
اظهارات بی‌اساس تد کروز علیه ایران

سناتور آمریکایی به بیان اظهارات بی‌اساس علیه ایران پرداخت. به گزارش نیوزویک، تد کروز سناتور جمهوری‌خواه مدعی شد: من خیلی وقت است که خواهان راه‌اندازی مکانیزم ماشه به دلیل تهدید‌های ایران هستم. اما این امر هیچ وقت تا این حد ضروری نبوده است. قطعنامه ۲۲۳۱ برای همه اعضای اصلی توافق با ایران این حق را قائل است که این اعضا شامل آمریکا می‌شود.
 
طرح دو فوریتی مجلس برای خروج از برجام کلید خورد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از ارائه طرح دو فوریتی مجلس برای خروج خودکار از برجام در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه خبر داد.علی خضریان از ارائه طرح دو فوریتی مجلس برای خروج خودکار از برجام در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه که چند روز پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آن را رسانه‌ای کرده بود خبر داد.خضریان در توییتی نوشت: دولت آمریکا که از ناقضان اصلی برجام می‌باشد، جهت تشدید فشارها بر ایران به‌دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه است؛ از آنجایی که ادامه حضور در برجام با بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت خالی از هر نفعی است، طرح دوفوریتی «خروج خودکار از برجام در صورت فعال‌سازی مکانیزم ماشه» را پیشنهاد کردم.
 
تحلیل معنادار واشنگتن پست درباره فعال سازی مکانیزم ماشه

واشنگتن پست در تحلیلی به تلاش آمریکا برای فعال سازی مکانیزم ماشه پرداخت. به گزارش واشنگتن پست، شورای امنیت پیشنهاد آمریکا را برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران رد کرد.به نظر می‌رسد که دلیل اصلی مخالفت شورای امنیت با طرح پیشنهادی آمریکا، اقدامات ترامپ در مورد ایران مانند خروج از برجام و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بوده است. این شکست در واقع مخالفت اعضای برجام و شورای امنیت با فشار و تحریم علیه ایران بود.از سوی دیگر، اعضای اروپایی برجام خواهان حفظ این توافق هستند، این در حالی است که آمریکا به دنبال فعال سازی مکانیزم ماشه است و فعال سازی «مکانیسم ماشه» خطر درگیری جدیدی را به همراه دارد که ممکن است به از بین رفتن این توافق منجر شود و همچنین انزوای بیشتر آمریکا را نیز در پی داشته باشد. این در حالی است که حتی جان بولتون هشدار داده است که رویه فعلی ترامپ ممکن است امکان ایالات متحده را برای اعمال نفوذ و قدرت در شورای امنیت را در معرض خطر قرار دهد.
 
کنایه‌های سنگین روحانی به مدیران صدا و سیما

رییس جمهور خطاب به مدیران ارشد صداوسیما ضمن اشاره به نقدپذیری دولت گفت: شما از دولت نقد نکنید، از چه کسی می‌خواهید نقد کنید؟ جز دولت چه کسی را اصلأ می‌توان نقد کرد؟ برای نقد کردن از این دولت نقدتر نداریم! سخت است از قوای دیگر یا مثلاً نیرو‌های مسلح که باید به خاطر جایگاه‌شان، ابهت‌شان حفظ شود، نقد کنید.
 
آخرین وضعیت پرونده پروانه سلحشوری در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان

سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در خصوص آخرین وضعیت پرونده پروانه سلحشوری در این هیات توضیح داد.حجت الاسلام موسی غصنفرآبادی درخصوص رویکرد هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس یازدهم تصریح کرد: هیات نظارت بر رفتار نمایندگان تمام تلاش خود را برای حفظ و صیانت از آبروی نمایندگان به کار خواهد گرفت.وی افزود: ممکن بود نمایندگان متوجه نباشند که برای مثال برخی افراد قصد لابی گری داشته باشند یا بخواهند فردی را به راه‌های انحرافی سوق دهند که هیات نظارت در حد توان خود در این موضوع قصد مراقبت دارد که البته با علل و اسباب اینگونه موارد برخورد‌هایی انجام می‌شود.سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس درباره تشخیص هیات نظارت پیرامون پرونده پروانه سلحشوری نماینده پیشین مجلس گفت: در این باره چندین پرونده مطرح بود که برخی از آن پرونده‌ها در راستای ایفای وظایف نمایندگی تشخیص داده شد و یک مورد هم خارج از وظایف نمایندگی. این گونه پرونده‌ها از سوی دادگاه یا دادسرا استعلام می‌شود که آیا موضوع در راستای ایفای وظایف نمایندگی است یا خیر؟ هنگامی که این موضوع در هیات نظارت تشخیص داده می‌شود به این استعلام قوه قضاییه پاسخ داده می‌شود.
 
هشدار بولتون به ترامپ؛ مکانیسم ماشه ارزش ریسک ندارد

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در مقاله‌ای با بیان اینکه این خیلی زرنگ بازی است که ما بگوییم برای هدفی که ما می‌خواهیم به عنوان عضوی از توافق به شمار می‌آییم اما برای چیزهای دیگر،‌ ما عضو آن نیستیم و این به تنهایی دلیل کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را کلید زد، هشدار داد: توسل به مکانیسم ماشه علیه ایران ارزش ریسک کردن ندارد و حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل را تضعیف می‌کند.جان بولتون یکشنبه در مقاله‌ای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: دولت آمریکا تهدید کرده که اگر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شکست بخورد مکانیسم ماشه را فعال کرده و همه تحریم‌های تعلیق شده را باز می‌گرداند.وی با اشاره به اینکه دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا قصد دارد با استناد به پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، تحریم‌ها را علیه ایران بازگرداند، افزود: حامیان توافق استدلال می‌کنند از آنجایی که واشنگتن از این توافق خارج شده، در جایگاهی نیست که مفاد آن را فعال کند. آنان حق دارند.بولتون در ادامه نوشت: این زرنگی درآوردن است اگر بگویم که بخاطر اهدافی که داریم عضو توافق هسته‌ای هستیم اما برای چیزهایی که نمی‌خواهیم عضو آن نیستیم. این دلیل به تنهایی کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را فعال کرد.
 
برخی نمایندگان سابق مشکلات روحی و روانی داشتند

عضو کمیسیون شورا‌های مجلس معتقد است افرادی که قصد کاندیداتوری برای پارلمان را دارند باید پیش از ثبت نام به مراجع درمانی مراجعه کرده و نسخه سلامت روانی اخذ کنند.ابوالفضل ابوترابی در خصوص الزامات ثبت نام در انتخابات مجلس، اظهار داشت: درباره اصلاح قانون انتخابات مجلس زمانی که در کارگروه بررسی شد به این نتیجه رسیدیم که صرفا مدرک فوق لیسانس جوابگو مجلس نیست؛ لذا نماینده‌ای که می‌خواهد وکیل مردم شود باید حداقل‌های الفبای حقوقی را درمورد آیین نامه و قانون اساسی بداند.وی ادامه داد: لذا قانون به نحوی اصلاح شد که نماینده یا کاندیدا مکلف است ۹ ماه قبل از ثبت نام یک پیش ثبت نامی داشته باشد و باید در یک آزمونی شرکت کنند. اگر در آزمون قبول شد، وارد فرآیند تایید صلاحیت می‌شوند که تمام این موارد برای پیش ثبت نام است.عضوکمیسیون شورا‌های مجلس گفت: اگر در این فرآیند پیش ثبت نام کسی تایید صلاحیت شد این نامزد اجازه دارد در موعد سه ماه قبل از انتخابات رسما ثبت نام کنند لذا ثبت نام برای مجلس دو مرحله‌ای شده است.ابوترابی افزود: طبق این اصلاحیه، بحث اظهارنظر مراجع اجرایی را کاملا حذف کردیم، زیرا وظایف دستگاه‌های اجرایی مشخص است و فقط شورای نگهبان در پیش ثبت نام و ثبت نام می‌تواند اظهارنظرکند.وی با بیان اینکه برخی از نمایندگان سابق مشکلات روحی و روانی داشتند، بیان داشت: نکته مهمی که در این اصلاحیه آمده است، بحث مشکلات روحی و روانی است که باید نامزد‌های انتخابات مجلس به پزشکی قانونی مراجعه و یک برگه صحت سلامت کسب کنند و به نهاد‌های نظارتی ارائه دهند که از نظر روانی سلامت هستند.
 
کنایه ظریف به منتقدان داخلی برجام

محمدجواد ظریف: این سوال برای مردم پیش می‌آید که چطور برجامی که چند بار در داخل کشور تشییع و دفن شد، توانست آمریکا را ۱۳ به ۲ در جلسه شورای امنیت سازمان ملل شکست دهد؟ چطور جسد برجام توانست آمریکا را در شورای امنیت شکست دهد؟ برای مردم سوال پیش می‌آید که نکند این حرکت آمریکا هدفش چیز دیگری بوده است، چون آن‌ها فکر می‌کردند برجام مرده است و خاصیتی ندارد؟ ما نیز در داخل کشور، چون هدفمان دفاع از خودمان نبود، بلکه هدفمان دفاع از کشور بود نگفته بودیم که اخبار مرگ زودرس برجام مبالغه آمیز است، نگفته بودیم که نه تنها مبالغه‌آمیز است بلکه با حقیقت فاصله بسیار دارد.

بیمارستان جم: شرایط شجریان هنوز خوب نیست، نیاز به مراقبت ویژه دارد

دکتر حیدری اقدم، رئیس بیمارستان جم درمورد آخرین وضعیت استاد شجریان گفت: شرایط ایشان هنوز خوب نیست و نیاز به مراقبت ویژه دارد. هشیاری او خوب نیست. بابک حیدری اقدم ـ مدیرعامل بیمارستان جم ـ در مصاحبه‌ای با شبکه خبر درباره آخرین وضعیت سلامت محمدرضا شجریان بیان کرد: استاد شجریان دو روز قبل با تابلوی شوک سپتیک یا شوک عفونی به بیمارستان منتقل شدند که در آن زمان شرایط بالینی مناسبی نداشتند. وضعیت جسمانی ایشان همراه با افت فشار، تنگی نفس، ترشحات ریوی بسیار زیاد و هوشیاری پایین بود. ایشان سریع به آی سی یو منتقل شد و اکنون در آی سی یو هستند و نسبت به روز اول بستری وضعیت فشار و تنفس بهتری دارند، ولی وضعیت هشیاری او اصلا خوب نیست. او ادامه داد: یکسری درمان‌های لازم برای ایشان انجام شده، ولی هنوز به مراقبت‌های ویژه بخش آی سی یو نیاز دارند و به این زودی امکان ترخیص ایشان از این بخش وجود ندارد، چون شوک عفونی ایشان هنوز برطرف نشده و فشارشان با دارو‌های تقویت کننده بهتر شده است. منشا شوک عفونی ایشان احتمالا به خاطر ذات‌الریه یا عفونت ریه بوده است.

وزیر خارجه امارات: معاهده امارات با اسرائیل علیه ایران نیست

وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه به مواضع اخیر مسئولان کشورمان در رابطه با توافق صلح ابوظبی و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. انور قرقاش، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه در صفحه توییتر خود نوشت: معاهده صلح امارات متحده عربی و اسرائیل یک تصمیم مستقل بوده و علیه ایران نیست. ما این را گفته ایم و تکرار می‌کنیم. ما مداخله در تصمیماتمان را نمی‌پذیریم. وی همچنین نوشت: ما هرگونه تهدید و وعده وعید را نمی‌پذیریم؛ چه از روی قلدری باشد یا نگرانی. تصمیمات راهبردی باعث تحول می‌شود و تاثیرگذار خواهد بود، تصمیم‌های آینده نگر ما موقعیت و قدرت رقابت امارات را تقویت می‌کند. پیش از این وزارت خارجه امارات در اعتراض به سخنان حسن روحانی در رابطه با عادی سازی روابط ابوظبی با رژیم صهیونیستی، کاردار جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی را احضار و یادداشت اعتراضی به او تحویل داد. وزارت امور خارجه امارات مدعی شده است که اظهارات رئیس جمهور ایران ''تحریک آمیز است و پیامد‌های خطرناکی بر امنیت و ثبات منطقه دارد. ’'

رئیس صداوسیما: می‌خواهند با استفاده از شبکه‌های اینترنتی صداوسیما را تخریب کنند

علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما: با بیان اینکه این جنگ رسانه‌ای دنیای استکبار با استعداد کامل ماهواره‌های دنیا علیه ایران پیگیری می‌شود، گفت: حدود ۱۳۰ شبکه ماهواره‌ای با لهجه تهرانی در جغرافیای ایران پخش می‌شود که همگی آن‌ها توان استودیویی و تجهیزات و برنامه‌های سنگین دارند تا افکار عمومی را به هر شکل به خود جلب کنند. رئیس صداوسیما همچنین با اشاره به تلاش‌های جبهه استکباری برای استفاده از شبکه‌هایی بر بستر اینترنت برای این جنگ رسانه‌ای گفت: هدف‌شان این است که صداوسیما را تخریب کنند تا افکار عمومی سمت آن‌ها برود، اما به لطف الهی، امروز رسانه ملی با وجود همه توطئه‌های آن‌ها مشغول کار خودش است و در همین ایام اخیر، نظرسنجی‌ها نشان داد بالای ۸۰ درصد مردم به سازمان صداوسیما توجه دارند و این یعنی دشمنان موفق نشده‌اند. علی عسکری تصریح کرد: در این جنگ نامتقارن، نقش آن‌ها تخریب افکار عمومی است و ما نقش امیدآفرینی داریم. به لطف الهی، صداوسیما با قدرت و غیرت همکاران و بدنه صداوسیما که انقلابی، مقاوم و صبور هستند، ایستاده است و کارش را پیش می‌برد.

مهدی رحمتی از شهرخودرو اخراج شد

تنش بعد از بازی با سپاهان باعث اخراج مهدی رحمتی از شهرخودرو شد. مهدی رحمتی که در دیدار مقابل سپاهان دو بار دروازه تیمش باز شد، در پایان بازی تنش عجیبی با کادر فنی تیمش داشت که منجر به اخراج وی از این تیم شد. مهدی رحمتی درواز‌بان باتجربه شهرخودرو که بعداز شکست تیمش از نظر روحی و روانی شرایط خوبی نداشت، پای اتوبوس این تیم با سهراب بختیاری‌زاده سرمربی شهرخودرو درگیری لفظی پیدا کرد که در نهایت بالا گرفتن این موضوع باعث اخراج وی از این تیم شد و سرمربی شهرخودرو وی را در اختیار باشگاه قرار داد.

آیت‌الله مکارم شیرازی: عزاداری ماه محرم با رعایت شروط ابلاغی مانعی ندارد

مرجع تقلید شیعیان گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا بر همه عزاداران الزامی است. به گزارش  تسنیم، به نقل از دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان در دیدار رییس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: رعایت مسائل بهداشتی از جمله زدن ماسک برای همه عزاداران لازم است. وی گفت: توقع می‌رود که مردم مقررات اعلام‌شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا را جدا رعایت کنند؛ مکان سرپوشیده نباشد، جمعیت محدود، وقت محدود باشد و همگان از ماسک استفاده کنند. آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: اگر این شرایط رعایت شود در این صورت عزاداری مانعی ندارد و عواقب منفی هم نخواهد داشت؛ ما جداً از مردم می‌خواهیم که در تشکیل جلسات عزاداری تمام آنچه مربوط به سلامت عزاداران هست، رعایت کنند. مرجع تقلید شیعیان افرادی که بیماری دارند یا احتمال ابتلا به ویروس کرونا دارند، در این مجالس حضور پیدا نکنند، این کار ممکن است باعث آلودگی دیگران شود و همین مساله مسئولیت شرعی دارد. آن‌ها می‌توانند از طریق تلویزیون و اینترنت از این برنامه‌ها استفاده کنند.
 
منشا کرونا کشف شد: هشت سال قبل در یک معدن!

محققان اعلام کردند منشأ گسترش کرونا بازار ووهان نبوده بلکه متعلق به کارگران و معدنچیانی بوده که مدفوع خفاش‌ها را در سال ۲۰۱۲ میلادی پاکسازی می‌کردند. به گزارش ایران آنلاین به نقل از دیلی ساینس، در آن زمان شش معدنچی به بیماری کرونا مبتلا شده و ۳ تن از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند و بافت نمونه بیماری آن‌ها ۸ سال پیش به آزمایشگاه ووهان چین فرستاده شده بود تا علت مرگ کارگران معدن روشن شود. /ایران

خود اظهاری کلیه داوطلبان کنکور از فردا آغاز می‌شود

فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش گفت: همه داوطلبان کنکور سراسری سال ۱۳۹۹ لازم است از فردا (سه‌شنبه، ۲۸ مرداد) به سامانه خوداظهاری بیماری کرونا به آدرس salamat.gov.ir مراجعه و نسبت به تکمیل فرم، اقدام کنند. اطلاعات این فرم در وزارت بهداشت محفوظ است و تکمیل آن به منزله تایید سلامت داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ است. آزمون داوطلبان مبتلا به کرونا در مکان‌های مجزا از سایر داوطلبان و منحصرا در بیمارستان شهر محل آزمون برگزار می‌شود. اگر داوطلبی بعد از تاریخ ۲۳ مرداد مبتلای قطعی به بیماری کرونا شده باشد، به باجه‌های رفع نقص مراجعه کند. / باشگاه خبرنگاران

دستگیری عامل پیش فروش واکسن کرونا در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای تهران گفت: در رصد‌های فضای مجازی مشخص شد فردی در فضای مجازی پیش فروش واکسن کرونا را تبلیغ می کرده و با دریافت مبلغ ۳۰ میلیون ریال، وعده تحویل آن را در آبان و آذرماه به کاربران فضای مجازی داده است. این فرد که ۳۵ سال داشت شناسایی و دستگیر شد و انگیزه خود را از تبلیغ واکسن کرونا سرگرمی اعلام کرد که متاسفانه همین سرگرمی با احساسات و روح و روان مردم به ویژه خانواده‌هایی که بیمار کرونایی داشتند بازی کرده بود. / ایسنا

مخالفین دست از لجاجت بردارند؛ این برجام بود که آمریکا را به خفت کشاند

محمد متین کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی برای خبرآنلاین نوشت: شکست اخیر رژیم آمریکا در تصویب قطعنامه پیشنهادی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل، دارای ابعاد حقوقی، سیاسی و بین المللی و دیپلماتیک مهمی است. برجام قانونمند و مورد حمایت جامعه جهانی هنوز می تواند علی رغم رفتار‌های خصمانه و غیرقانونی آمریکا، دستاورد‌هایی را برای ایران داشته باشد، به شرطی که مخالفین داخلی آن دست از لجاجت بردارند. اگر امروز مخالفین سرسخت گفتگو، دیپلماسی و تعامل با جهان، از ناکامی بی سابقه و تاریخی رژیم تروریستی آمریکا در شورای امنیت ذوق زده، خرسند و شادمان هستند، باید بدانند که آنچه اتفاق افتاد در سایه‌ی توافقی بود که از طریق دیپلماسی، گفتگو و تعامل با جهان بدست آمد؛ یعنی برجامی که آن‌ها برای شکستش از هیچ کوششی دریغ نکردند.

کاندیدا‌هایی که حسام الدین آشنا برای ۱۴۰۰ شایسته می‌داند

ایران نوشت: حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در گفت‌وگویی با مجله «اندیشه پویا» از برخی کاندیدا‌های بالقوه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ رونمایی کرده است. به گفته او علی لاریجانی کسی است که مسائل مملکت را بخوبی می‌شناسد، روابط قدرت را بخوبی می‌شناسد، راه‌حل‌ها برایش بسیار مشخص است و می‌داند چطور می‌توان مسأله را حل کرد. قدرت تعامل مؤثر با رهبری و نیرو‌های مسلح را هم دارد، اما مشکلش تعامل با مردم است که به نظرم می‌توان این مشکل را هم حل کرد. آقای دکتر اردکانیان (وزیر نیرو) ویژگی‌های مثبت زیادی دارد، اما ایشان هم باید زبان گفتگو با مردم را بهتر بیاموزد و رشد کند. از دیگر کسانی که به نظرم می‌تواند این مسئولیت را برعهده گیرد، آقای حسین دهقان است. ایشان هم مدیر بسیار توانمندی است و اقتداری کاریزماتیک دارد و از توان تعامل با رهبری و قوای دیگر و نیرو‌های مسلح هم برخوردار است و معطوف به حل مسأله کار می‌کند

تحریم‌ها برداشته شود، ایران و آمریکا مذاکره می‌کنند؟

سردار دهقان، مشاور امور دفاعی رهبر انقلاب گفت: در برجام ما به تعهدات خود عمل کردیم، اما اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به تعهداتشان عمل نکردند. در خود برجام مکانیزم‌هایی مثل مکانیزم ماشه پیش‌بینی شده است که اگر طرفی از ۱+۵، برجام را جزئی یا کلی نقض کنند با سازوکاری که پیش‌بینی شده است، به شورای امنیت می‌رود. حال سوال این است که چه کسی می‌خواهد این کار را بکند؟ آمریکا که از برجام خارج شده و طبیعتا این مکانیزم برای او کار نمی‌کند، بقیه هم که خارج نشدند اگر بخواهند آن را فعال کنند باید در چارچوب برجام باشد. به اعتقاد من این اتفاق رخ نمی‌دهد. در پاسخ به این که «اگر آمریکا تحریم‌ها را بردارد آیا ایران با آمریکا مذاکره می‌کند؟»: همین «اگرها» موضوع بحث است؛ اگر تحریم‌ها را برداشتند، تصمیم می‌گیریم.

ساخت مسکن مهر، خلاف همه قوانین و اسناد بالادستی است

عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در خبرآنلاین گفت: همه تجربه‌ها درباره مداخله دولت در ساخت‌وساز شکست خورده است. از نظر قانون اساسی، سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری و قانون‌های عادی مداخله دولت در امر ساخت‌وساز خلاف قانون است. همه دولت‌ها قانون را رعایت کرده‌اند، از جمله دولتی که رهبری در راس آن بودند، تنها دولتی که رعایت نکرد، دولت نهم و دهم است. حتی یک قانون هم نداریم که در ایران به دولت گفته باشد که مسکن مهر را اجرا کند. در ایران شناسایی افراد کم درآمد سخت نبود اگر سیاست در آن دخیل نمی‌شد و اگر کسی برای رای‌آوری این کار را نمی‌کرد. دولت احمدی نژاد خیلی هم پول نداشت و کل پول را از طریق افزایش پایه پولی و اعطای اعتبار از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها به ویژه بانک مسکن انجام داد. خانه سازی برای افراد فقیر توسط دولت باید تحت عنوان مسکن اجتماعی باشد، اما در ایران این قدر سیاسی‌کاری می‌شود. برد سیاسی مسکن مهر در روز‌های اول خیلی زیادتر از این بود، ولی کارایی زیادی نداشت و با کسری زیادی مواجه شد. اگر مسکن مهر نبود و بازار حمایت می‌شد و شرایط اقتصاد کلان خوب بود خیلی بیشتر مسکن ساخته می‌شد. الان نجات صندوق پس‌انداز مسکن و افزایش قدرت خرید، برای دولت بسیار کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر از ساخت‌وساز است.

رئیس جمهور بعدی شبیه حسن روحانی باشد!

علی جمالی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، با بیان اینکه تغییر شرایط بین المللی کشور، مهمترین ماموریتی است که ریس جمهور بعدی ایران می‌تواند داشته باشد، اظهار کرد: رییس جمهور بعدی باید همانند سال۹۲ حسن روحانی باشد که فضای بین‌المللی کشور را تغییر داد و پیام صلح، گفتگو و تفاهم را از ایران به دنیا مخابره کرد و موجب ایجاد شکاف و اختلاف در جبهه یکپارچه غرب شد. رییس جمهور بعدی هم باید چنین توانایی داشته باشد، آمریکا در پیشبرد پروژه منزوی کردن ایران تا مدت زیادی شکست خورده و الان فضای مساعدی است که یک نگاه مسالمت آمیز از سوی ایران و تاکید بر اتفاقی که در برجام افتاد، به جهان صادر شود و با یک دیپلماسی قوی، خط اختلاف در غرب را تقویت کنیم. /ایسنا

شورای نگهبان توان خود در عدم احراز صلاحیت را در انتخابات ریاست جمهوری هم به کار گیرد!

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: افکار عمومی به‌ویژه در سطح فعالان سیاسی و اصحاب رسانه از این سخن سخنگوی شورای نگهبان که هفته گذشته گفت افرادی که صلاحیتشان برای رئیس‌جمهور شدن رد شده، ثبت‌نام نکنند، متوجه این نکته شد که رئیس دولت‌های نهم و دهم مخاطب این هشدار است و البته هشدار بجایی هم بود. از این هشدار شاید بتوان فهمید که شورای نگهبان درصدد است در زمینه بررسی صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری آینده، دقت بیشتری نماید تا اشتباهات گذشته را تکرار نکند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :