با درگذشت امیر کویت، کشورهای عربی در پیام‌های جداگانه ضمن تمجید از نقش وی د رمنطقه، با مردم و حکومت کویت ابراز همدردی کردند.
کد خبر: ۹۰۵۰۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۷ 30 September 2020

«صباح الاحمد جابر الصباح» امیر ۹۱ ساله کویت، امروز (سه شنبه-هشت مهر) در بیمارستانی در آمریکا درگذشت.

پس از اعلام رسمی این خبر از سوی دیوان امیری کویت، مقامات و رهبران کشورهای عربی و اسلامی به ارسال پیام تسلیت پرداخته و برخی از آن‌ها نیز عزای عمومی اعلام کردند.

در این راستا،دیوان پادشاهی اردن در پیامی، امیر فقید کویت را رهبری «حکیم» و «برادری بزرگ» توصیف کرد و از اعلام عزای عمومی به مدت ۴۰ روز در اردن خبر داد.

«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر کشور قطر نیز در پیامی، صباح الاحمد جابر الصباح را فردی «میانه‌رو» و «رهبری بزرگ» دانست و اعلام کرد که قطر با درگذشت وی در غم و اندوه فراوانی وارد شده است. پیام گرم امیر قطر از این نظر که صباح الاحمد، بارها برای میانجیگری میان دوحه و ریاض تلاش کرده و همواره به دنبال حل بحران بوده، می‌تواند معنادار باشد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیدت مذاکره کننده یمن، نیز در پیامی، ضمن تقدیر از مواضع امیر فقید کویت، او را فردی دانست که برای خاموشی آتش جنگ در یمن بسیار تلاش کرد.

او با تسلیت به مردم کویت، گفت: «در روز درگذشت امیر کویت، مواضع وی در حمایت از گفت‌وگوهای صلح را فراموش نمی‌کنیم. در تمامی دیدارها با او، دوستی و محبت او به یمن آشکار بود.»

«اسماعیل رضوان» از رهبران جنبش حماس نیز در گفت‌وگو با وبگاه الشهاب، گفت که کویت همواره از مسأله فلسطین در بُعد سیاسی و ارسال کمک‌های بشردوستانه حمایت کرده است. او تأکید کرد که به خاطر این سیاست‌ها  و همچنین مخالفت کویت با سازش، جنبش حماس اعتماد بالایی به این کشور دارد.

«محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی نیز در پیامی، تلاش‌های امیر فقید کویت برای توسعه همکاری و حل اختلافات میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را یادآور شد و درگذشت او را تسلیت گفت.

«حمدان بن محمد آل مکتوم» ولیعهد دبی هم، «صباح الاحمد» را رهبری «استثنایی» توصیف کرد و گفت که او دارای ارزش‌های انسانی والایی بود.

«میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان و «سعد الحریری» رئیس جریان المستقبل این کشور نیز به طور جداگانه پیام تسلیت برای دولت کویت فرستاده‌اند.

در مصر نیز «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور و «شوقی علام» مفتی این کشور و «احمد الطیب» رئیس دانشگاه  الازهر، درگذشت صباح الاحمد را تسلیت گفتند. السیسی در پیام خود، امیر کویت را فردی دانست که برای حل اختلافات و توسعه ثبات و امنیت منطقه تلاش می‌کرد. او همچنین از سه روز عزای عمومی در مصر خبر داد.

سازمان همکاری اسلامی نیز که مقر آن در جده و تحت کنترل دولت سعودی قرار دارد، امیر کویت را فردی دارای حکمت و مواضع اعتدال‌محور دانست و در بیانیه خود، از مواضع سیاسی وی تقدیر کرد.

«برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق نیز از جمله رهبرانی بود که در ساعات اولیه اعلام خبر، با ارسال پیام تسلیت به دولت کویت، «صباح الاحمد جابر الصباح» را فردی دانست که دغدغه ثبات و توسعه منطقه را داشت. پس از او «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نیز پیام تسلیت ارسال کرد و گفت که امیر قطر در تثبیت عراق جدید سهیم بود.

«حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین نیز در پیام خود، صباح الاحمد را فردی تأثیرگذار در حل اختلافات منطقه دانست.

«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی اما در مقایسه با دیگر رهبران عربی، با تأخیر به درگذشت امیر کویت واکنش نشان دادند و با ارسال پیامی، این واقعه را به مردم این کشور تسلیت گفتند.

پس از عربستان سعودی، دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس نیز، در پیامی، جایگاه امیر فقید کویت را در میان کشورهای عربی ستود و او را دارای حکمت و دوستی نسبت به مردم منطقه دانست.

پس از «صباح الاحمد جابر الصباح»، برادر ناتنی وی «نواف الاحمد جابر الصباح» به جای وی بر کشور کویت حکمرانی خواهد کرد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار