به گزارش خبرنگار تابناک از استان سمنان، حمید احسانی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان سمنان که به مناسبت دهه فجر انجام شد؛ اظهار داشت: این پروژههای تأمین آب در حال انجام است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: در حوزه وضعیت آبهای زیرزمینی و وضعیت منابع آبی استان گفت: به دلیل بروز خشکسالیهای مکرر وضعیت منابع آب زیرزمینی مطلوب نیست.
احسانی گفت: تلاش شده است از طریق اقدامات متعدد روند رو به رشد بحران آبهای زیرزمینی کند شود اما کماکان افت سطح آب زیرزمینی را داریم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با اقدامات انجام شده افت سطح سفرههای آب زیرزمینی از حدود ۷۰ سانتیمتر به ۶۰ سانت رسیده است اما همچنان اصل افت سطح آبهای زیرزمینی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از تبعات مهم افت سطح سفرههای آب زیرزمینی فرو نشست است گفت: سمنان و دامغان مناطق بحرانی فرونشست به شمار میروند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: مرجع در زمینه فرونشستها سازمان زمینشناسی کشور است.
احسانی با بیان اینکه فرونشست منحصر به استان سمنان نیست؛ گفت: در سایت زمین شناسی کشور مناطق و نقشه فرونشست مشخص شده و بر اساس نقشه این سایت هفت محدوده با فرونشست زیاد و خیلی زیاد در استان سمنان اعلام شده است که دشت سمنان و دامغان جزو مناطق بحرانی در زمینه فرونشست هستند.
وی افزود: در برخی مناطق استان سمنان مقدار فرونشست تا سه برابر میزان استاندارد جهانی است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه در استان سمنان هفت محدوده مطالعاتی استان سمنان خطر فرونشست زیادی دارد گفت: بر اساس بخشنامه معاون وزیر نیرو در این محدودههای مطالعاتی کف شکنی ممنوع شده است.
احسانی با بیان اینکه اقدامات مؤثری برای مدیریت منابع آب در شرکت آب منطقه سمنان در حال انجام است به پروژههای احیا و تعادل بخشی اشاره کرد و گفت: نصب کنتورهای هوشمند، انسداد چاههای غیر مجاز ، اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی و جلوگیری از اضافه برداشت چاههای دارای پروانه برخی از اقدامات در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی است.
۸۵ درصد چاههای کشاورزی استان به کنتور هوشمند تجهییز شدند
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: با هدف مدیریت منابع آب ۸۵ درصد چاههای کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شدند.
احسانی گفت: این موضوع در قانون برنامه هفتم توسعه نیز مورد تأکید قرار گرفته و تمامی دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مکلف شدهاند که چاههای خود را به کنتور هوشمند مجهز کنند.
وی با بیان اینکه انسداد چاههای غیرمجاز از دیگر اقدامات شرکت آب منطقهای سمنان در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی است گفت: در این استان به دلیل فرهنگ بالای مردم و شرایط خاص خود، کمتر با چاههای غیرمجاز مواجه است؛ با این حال، میزان اضافهبرداشت از چاههای مجاز همچنان قابل توجه است.
مدیرعامل آب منطقهای سمنان افزود: بر اساس آمار، در سنوات گذشته حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب اضافهبرداشت ثبت میشد که اکنون این میزان به ۱۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
احسانی گفت: با اقدامات انجام شده ۱۷ میلیون متر مکعب از اضافه برداشت از چاههای مجاز جلوگیری شده است.
احسانی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر میزان استفاده شرکت آب منطقهای سمنان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان گفت: شرکت آب منطقهای سمنان در حوزههای مختلف از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان بهره گرفته است و نمونه آن استفاده از کنتورهای هوشمند ساخت شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: پنج پروژه تحقیقاتی با موضوعات مدیریت مصرف و تولید آب با شرکتهای دانش بنیان در حال انجام است.
/س