مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان خبر داد

رفع تصرف ۳۵ هکتار از اراضی سمنان/۴ هزار هکتار از منابع طبیعی استان آماده سرمایه‌گذاری است

گروه استان‌ها- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از خلع ید و رفع تصرف ۳۵ هکتار از اراضی سمنان خبر داد.
کد خبر: ۱۱۹۷۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷ 03 March 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از استان سمنان، جعفر مرادی حقیقی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در هفته منابع طبیعی سال جاری، ۲۰ طرح عمرانی و اقتصادی در این استان به بهره‌برداری خواهند رسید، گفت: این طرح‌ها شامل ۱۲ پروژه در حوزه آبخیزداری و ۸ طرح در زمینه بیابان‌زدایی هستند که با هدف کمک به تغذیه سفره‌های زیرزمینی، تقویت پوشش گیاهی، جلوگیری از غبار و پیشگیری از فرسایش خاک اجرا شده‌اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به صرف ۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه‌ها، اظهار کرد: این اعتبارات از محل منابع استانی و ملی تأمین شده‌اند.
وی همچنین از اجرای ۱۷۰ برنامه در هفته درختکاری در سطح استان خبر داد و افزود: شاخص‌ترین این برنامه‌ها، درختکاری با همکاری نیرو‌های انتظامی، سپاه و بسیج در ۱۹ اسفندماه، همزمان با سراسر کشور خواهد بود.
مرادی حقیقی همچنین تصریح کرد: درختکاری با پویش «جان ایران» با حضور خانواده شهدا، مسئولان و اصحاب رسانه در مکان‌های تعیین شده انجام خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تعهد استان در طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، تولید دو و نیم میلیون اصله نهال بوده است، اظهار کرد: استان سمنان با تولید سه میلیون نهال، فراتر از تعهد خود عمل کرده است.
وی همچنین عنوان کرد: از آذرماه سال جاری تاکنون یک میلیون نهال کاشته شده و مابقی نهال‌های تولیدی در سال آتی کاشته خواهند شد.
مرادی‌حقیقی با اشاره به فعالیت سه مرکز عمده تولید نهال در سمنان، دامغان و شاهرود، اظهار داشت: علاقه‌مندان به کاشت نهال می‌توانند از ۱۵ اسفندماه با مراجعه به این مراکز، نهال مورد نیاز خود را دریافت کنند و همچنین، نهال‌های تولیدی این مراکز در سایر شهرستان‌ها نیز از طریق ادارات منابع طبیعی توزیع شده و در دسترس عموم قرار دارد.
این مقام مسئول همچنین از به صدا درآمدن زنگ طبیعت در مدارس استان سمنان در صبح ۱۵ اسفند همزمان با آغاز برنامه‌های هفته درختکاری خبر داد.
وی با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های همیاران طبیعت، گفت: در این هفته، تعدادی از دانش‌آموزان به عضویت همیاران طبیعت در خواهند آمد.
مرادی‌حقیقی بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: فعالیت‌های فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی، سطح آگاهی عمومی مردم را در سراسر استان سمنان ارتقا می‌دهد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه جذب مشارکت‌های مردمی برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی نیز از جمله اقدامات در مجموعه منابع طبیعی استان سمنان به شمار می‌آید، گفت: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از جمله نتایج مثبت مشارکت‌های مردمی در این زمینه است.
وی در ادامه از اجرای دو طرح دیگر، شامل تخصیص اراضی ملی جهت توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در استان خبر داد و گفت: طرح همیاران طبیعت با مشارکت آموزش و پرورش نیز از جمله طرح‌های موفقی بود که در سال ۱۴۰۳ با استقبال خوب مردم و دانش‌آموزان مواجه شد.
مرادی‌حقیقی افزود: این طرح‌ها با هدف فرهنگ‌سازی در بین عموم مردم اجرا می‌شود و برای حفظ و نگهداری از انفال و عرصه‌های منابع طبیعی، تفاهم‌نامه‌های همکاری با آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و دیگر نهاد‌ها در دست اقدام است.
این مقام مسئول با اشاره به رشد سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی بیان کرد: ۴ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در این استان آماده سرمایه‌گذاری است و سرمایه‌گذارانی که تمایل دارند، می‌توانند وارد این عرصه شوند.
وی با اشاره به عملیات‌های آبخیزداری اظهار کرد: در حوزه آبخیزداری، با اعتباری بالغ بر ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبار ملی و ۱۴ میلیارد تومان از اعتبارات استانی، اقدامات مناسبی انجام شده است.
 به گفته مرادی‌حقیقی، ۱۱ هزار و ۱۰۰ متر مکعب در حوزه سنگ و ملات، ۲۶ هزار متر عملیات خاکی و ۳۲۰ هکتار عملیات بیولوژیکی در این راستا اجرا شده است.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: در لایه‌سازی بند‌های خاکی و ایجاد ساختار‌های لازم، ۹۰ هزار متر مکعب با مشارکت مردمی بالغ بر ۱۷ میلیارد تومان انجام شده است.
وی همچنین اشاره کرد که عملیات بیابان‌زدایی در ۴ هزار هکتار با نهال‌کاری و مدیریت روان‌آب بادشکن نیز به خوبی در حال پیشرفت است.
به گفته مرادی‌حقیقی، ۸۵ فقره پرونده قضایی مربوط به قاچاق چوب جنگلی در استان تشکیل شده است که پرونده‌ها در اداره تعزیرات مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند.
این مقام مسئول همچنین عنوان کرد: در رابطه با قاچاق چوب در استان، ۸۶ دستگاه وسیله نقلیه توقیف و ۱۷۷ نفر در این رابطه دستگیر شدند.
وی در ادامه از خلع ید و رفع تصرف ۳۵ هکتار از اراضی استان خبر داد و افزود: این اراضی به منابع طبیعی بازگشت، بنابراین دست جویان و متصرفان از این اراضی کوتاه شد و همچنین، ۷۱ پرونده قضایی به محاکم تحویل داده شده است.
این مقام مسئول بر نقش مؤثر شهروندان در حفظ منابع طبیعی تأکید کرد و گفت: مردم می‌توانند با مشاهده هر گونه موارد تصرف اراضی، حریق، و... مراتب را با سامانه‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ منابع طبیعی یا ۱۱۰ نیروی انتظامی درمیان بگذارند تا موضوع به‌طور جدی رسیدگی شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار