گزارش اختصاصی تابناک کهگیلویه و بویراحمد
مستند «سرباز شماره صفر» به موضوع زندگی "جهانگیر بَدوره" از جانبازان کهگیلویه و بویراحمدی می پردازد که در ۱۴ سالگی با دست بردن در شناسنامه به جبهه اعزام می‌شود. در عملیات کربلای ۴ بعد از بمباران شیمیایی، از ناحیه‌ی پا دچار سوختگی و موج گرفتگی و مجروحیت می‌شود؛ ولی هرگز در پی تشکیل پرونده‌ی جانبازی نمی‌رود اما ناگزیر می‌شود به خاطر تأمین هزینه‌های بیماری صرع و تشنج همسرش، بعد از 35 سال، برای تشکیل پرونده جانبازی اقدام کند!
کد خبر: ۱۰۲۷۷۹۰
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷ 10 February 2022


"سرباز شماره صفر" ساخته " محمد سلیمی راد" مستند بلندی است که چرخی در دنیای جشنواره ها زده ، مورد استقبال فراوان هم قرار گرفته و اکنون در چهلمین جشنواره فیلم فجر بر روی پرده رفته است . این فیلم در جشنواره فیلم فجر هم توانست همه از مسئولین تا منتقدین سینمایی را وادار به موضع گیری و بیان دیدگاه خود کند .
مستند «سرباز شماره صفر» به موضوع زندگی "جهانگیر بَدوره" از جانبازان کهگیلویه و بویراحمدی می پردازد که در ۱۴ سالگی با دست بردن در شناسنامه به جبهه اعزام می‌شود. در عملیات کربلای ۴ بعد از بمباران شیمیایی، از ناحیه‌ی پا دچار سوختگی و موج گرفتگی و مجروحیت می‌شود؛ ولی هرگز در پی تشکیل پرونده‌ی جانبازی نمی‌رود اما ناگزیر می‌شود به خاطر تأمین هزینه‌های بیماری صرع و تشنج همسرش، بعد از 35 سال، برای تشکیل پرونده جانبازی اقدام کند؛ که اینجا متوجه می‌شود به علت بمبارانِ بیمارستان "شهید بقایی" اهواز در دوران جنگ، اسناد پزشکی او و خیلی از رزمندگان از بین رفته و در آتش سوخته است. جهانگیر در طول این فیلم تلاش می‌کند حضور در جبهه و مجروحیتش را اثبات کند؛ که در نهایت جانبازی او احراز نمی شود!
پس از تماشای فیلم بی شک با دیدن زندگی "جهانگیر بَدوره" بغض خواهید کرد چرا که آنچه بر این رزمنده دوران دفاع مقدس می گذرد ناراحت کننده و تاسف برانگیز برای متولیان بررسی وضعیت این گروه از رزمندگان است .
در حوزه تخصصی فیلم مستند «سرباز شماره صفر» هر جایی از نیویورک تا ترکیه که بر پرده رفته است موفق بوده و خوش درخشیده است اما از آنجایی که این فیلم مستند همانگونه که از نامش پیداست هم واقعیت دارد و هم بازیگر نقش اول خود سوژه فیلمنامه است که سرگذشت تلخ و غم انگیز یکی از جانبازان را به تصویر می کشد ، پس هر حسی با دیدن این فیلم به شما دست می دهد واقعی است نه ناشی از اثرگذاری های کاذب سینما است.
بوروکراسی اداری مانع کمک به جانبازان
فرمانار بویراحمد پس از مشاهده فیلم در گفتگو با تابناک کهگیلویه  وبویراحمد ، اظهار داشت : آنچه که در مستند "سرباز شماره صفر" دیدیم واقعیت عینی دارد و در زندگی روزمره وجود دارد.
شهرام مهدوی مطلق با اشاره به مشکلات جانبازان افزود : این مشکلات بوروکراسی موجود برای خدمات دهی به جانبازان مایه شرمندگی سیستم اداری ما است .
مهدوی گفت : هر چند ما داریم این عزیزان را یکی یکی از دست می دهیم اما باید امیدوار باشیم که فیلم هایی مانند "سرباز شماره صفر" قوانین دست و پاگیر برای ارائه خدمت به رزمنده ای که روزی با خدا معامله کرده است را باز کند.
مسئولین به فکر باشند
رئیس اداره مستندات و امور هنری معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی کهگیلویه و بویراحمد هم در گفتگو با تابناک اظهار داشت : فیلم اشاره به سختی هایی است که یکی از جانبازان استان در دوران جنگ و پس از آن متحمل شده است .
سرهنگ مهدی شعبان پور افزود : سرگذشت جهانگیر بدوره که در این فیلم روایت شده است ، نشان دهنده آسیب های اجتماعی است که جانبازان را درگیر خود کرده است .
شعبان پور گفت : حرف من با مسئولین این است که باید مشکلات امثال بدوره که نهایتا به دلیل مشکلات ، قید گرفتن خدمات را می زنند ، حل کنند .
"سرباز شماره صفر" فریاد بی عدالتی است
معاون فرهنگی سپاه فتح استان گفت : فیلم "سرباز شماره صفر" از آثار فاخری بود که از استعدادهای استان رویش گرفت و به جایگاه های ملی و بین المللی معرفی شد و من امروز با دیدن آن احساس افتخار کردم.
سرهنگ پاسدار وحید مثنوی افزود : در این فیلم چند پیام نهفته بود . موجی از زندگی ، امید و نشاط پیام اصلی فیلم بود . ضمن اینکه در لوای این امید آفرینی یک نقد اجتماعی هم نهفته بود .
مثنوی ادامه داد : این فیلم نقد اجتماعی از زبان افرادی بود که تریبونی ندارند و من این نقد را پسندیدم چرا که این فیلم اعتراضی بود به بی عدالتی هایی که در حق جامعه ایثارگری صورت می گیرد .
واکنش معاون رئیس جمهور به فیلم "مستند شماره صفر"
این فیلم واکنش هایی از مسئولین در سطح ملی هم داشته است . قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز دوشنبه 18 بهمن ماه برای تماشای مستند بلند "سرباز شماره صفر" ساخته "محمد سلیمی راد" در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران حاضر شد و در سانس 30: 20 سالن شماره 2 به تماشای این مستند 75 دقیقه ای نشست. در این بازدید، دکتر زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، و دکتر نصیری، معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز او را همراهی می کردند.
پس از نمایش فیلم، دکتر قاضی زاده هاشمی، روایت و سوال مطرح شده توسط فیلم‌ساز در فیلم را غلط و اشتباه عنوان و بیان کرد: «سوال درست این است که اگر جهانگیر بَدوره حتی یک جانباز نباشد و شهروندی عادی باشد آیا باید این مشکلات را داشته باشد و باید رها می شد؟ فیلم ساز هنوز زمانی که مشخص نشده ایشان یک جانباز می باشد یا نه، می گوید که شما به او خدمات نداده اید. شما آن سازمانی که مسئول است را رها و مسئله ای که مبهم می باشد را به موضوع اصلی تبدیل می کنید!».
در حاشیه این بازدید، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بخش سینمایی بنیاد که می تواند ظرفیت های نمایشی فراوانی را در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به اجرا بگذارد چگونه قرار است احیا شود گفت: ما متاسفانه بخش سینمایی نداریم! قبلا ایران فیلم و شاهد فیلم را داشتیم که در این سال ها متاسفانه جمع و تعطیل شده است. ما دیگر نمی خواهیم یک موسسه کنار این موسسات درست کنیم. ما از موسساتی که درحوزه ایثار و شهادت فیلم می سازند حمایت می کنیم».
بدوره : فهمیدم که هم وطنانم از من حمایت می کنند
جهانگیر بَدوره نیز که در اکران این فیلم حاضر بود به خبرنگار ما در خصوص نتیجه گفت و گویش با دکتر قاضی زاده هاشمی پس از نمایش فیلم اظهار داشت: تنها چیزی که من می خواستم و به واسطه ساخت و نمایش این مستند به آن رسیدم، سوای اینکه خواستار حل مشکل مالی ام بودم، این بود که فهمیدم مردم و هموطنانم دارند از من حمایت می کنند. و همین که می فهمم هنوز در جامعه ام گم نشده ام، برای من اهمیت دارد و مفید است. این خیلی برای من مهم است که می بینم هستند هنوز کسانی که در جامعه نگاه به عقب دارند. حال اینکه مثمر ثمر بشود یا خیر، مهم نیست و این حمایت است که برای من اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: آقای دکتر قاضی زاده هاشمی می فرمایند می بایستی من را سپاه با یک نامه به بنیاد معرفی نماید. در حالی که من در فیلم و از قبل هم فریاد می زنم هیچ مدرک بالینی ندارم تا مجروحیت من اثبات شود. من به یک امیدی اینجا آمدم تا به من کمک کنند. الان 2 سال است که به خاطر کرونا تنها یک کمیسیون در سپاه به خاطر چند پرونده محدود تشکیل شده است و من منتظر هستم. معلوم نیست که تا چند سال دیگر پرونده من در کمیسیون بررسی می شود.
او در همین رابطه یادآور شد: آقای دکتر زالی تا حدودی برای رفع نواقص‌مان با ما همراه شدند تا من همسرم را به تهران بیاورم و چند روزی زیر نظر یک تیم پزشکی بررسی شوند و کارهای‌شان انجام گیرد. از این بابت از آقای دکتر زالی ممنونم که به من دلگرمی دادند. ایشان برای معالجه همسرم به من قول مساعدت دادند که امیدوارم تبدیل به مساعدت واقعی شود. آقای نصیری، معاون سازمان بهزیستی نیز قول هایی دادند و تماس هایی در استان برقرار کردند و شخصیت هایی به خانه و زندگی ما آمدند و فیلم تهیه کردند و برای تعمیرات منزل نیز قول همکاریِ برای گرفتن وام ودیعه مسکن دادند. اما برای درمان همسرم در شهرستان‌مان در مضیقه هستیم. اگر قرار است کاری انجام شود باید از تهران صورت گیرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار