تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: در بخش نخست، به روزه داری در کودکان و نوجوانان اشاره شد .
در این بخش نیز مسایل مربوط به روزه داری در دوران بارداری و شیردهی مادران را دنبال می کنیم:
برخی از مادران از سلامت و تغذیه کافی و مناسب برخوردار بوده و ممکن است قادر به روزه داری باشند؛ در حالی که ممکن است در برخی دیگر روزه گرفتن منجر به آسیب به مادر، جنین یا فرزند شیرخوار شود.
· امکان روزه داری در دوران بارداری بر اساس زمان بارداری متفاوت است که در این زمینه باید با پزشک مشورت شود.
· در صورت امکان روزه داری برای مادر در دوران بارداری، لازم است همه گروه های اصلی غذایی به مقدار متعادل و متنوع در برنامه غذایی وجود داشته باشد.
· در وعده افطار از مایعات و مواد غذایی سبک استفاده شود و به فاصله یک تا دو ساعت، شام مصرف شود.
· در هنگام سحر از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات پیچیده؛ انواع نان سبوس دار، برنج و فیبر میوه، سبزی ها و حبوبات جوانه زده استفاده شود.
· میزان انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح موردنیاز بر اساس سن حاملگی با نظر کارشناسان تغذیه محاسبه شود.
· مکمل آهن و مولتی ویتامین تجویز شده را طبق دستور پزشک یا مراقب سلامت مصرف کنند. بهتر است مولتی ویتامین در وعده سحری و قرص آهن شب قبل از خواب میل شود.
· بهتر است روزه داری در دوران شیردهی به نوزاد نیز مانند بارداری، پس از مشورت با پزشک انجام شود.
· توصیه می شود مادران در دوران شیردهی به نوزاد در صورت امکان روزه داری، رژیم غذایی غنی از پروتئین و ریزمغذی ها داشته باشند که با گنجاندن گوشت، لبنیات، تخم مرغ، سبزیجات و میوه ها تامین می شود.
· در فاصله افطار تا سحر از مایعات مانند: شیر، آبمیوه طبیعی و چای یا دمنوش کمرنگ استفاده شود.
· از انجام کارهای سنگین و خسته کننده پرهیز شود.
· غذاهای آبدار و مقوی مانند آبگوشت، کوفته، حلیم، تاس کباب را در برنامه خود داشته باشند.
· چنانچه کاهش شیر اتفاق بیفتد و یا مادر احساس ضعف و بی حالی شدید و یا سردرد داشته باشد و کم شدن شیر باعث گرسنه ماندن و ناراحتی کودک شود، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت شود.