بازار مسکن تهران در روزهای نزدیک به عید نوروز هنوز کساد است و مشاوران املاک در حسرت دیدن مشتری چشم به در دوخته‌اند.
کد خبر: ۱۸۷۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲ 26 February 2016
خبرگزاری ایسنا: بازار مسکن تهران در روزهای نزدیک به عید نوروز هنوز کساد است و مشاوران املاک در حسرت دیدن مشتری چشم به در دوخته‌اند.

در روزهایی که بنگاه‌های مسکن شهر تهران به‌طور متوسط 1.5 مشتری در ماه به خود می‌بینند، قیمت‌ها هنوز در ثبات 2.5 ساله به سر می‌برد و با توجه به نرخ 11.8 درصدی تورم، قیمت مسکن دارای شیب نزولی است که کارشناسان علت این مساله را عدم ورود متقاضیان مصرفی به بازار عنوان می‌کنند و می‌گویند مسکن هنوز دچار بی‌تعادلی در عرضه و تقاضاست و توان مردم به قیمت‌ها نمی‌رسد.

در این شرایط به نظر می‌رسد قیمت مسکن تا شش ماهه ابتدایی سال آینده نیز ثابت بماند و برخی کارشناسان معتقدند نیمه‌ی دوم سال 95 مسکن مقداری رونق به خود خواهد دید. با این حال برخی دیگر مدت زمان تحرک در بخش مسکن را بیش از یک سال آینده عنوان می‌کنند.

جدول زیر جدیدترین قیمت برخی واحدهای مسکونی در نقاط مختلف پایتخت را نشان می‌دهد: (قیمت‌ها به تومان است).

محله

متراژ

قیمت

مهرآباد جنوبی

50 متر

120 میلیون

پونک

56 متر

250 میلیون

جنت‌آباد

61 متر

210 میلیون

سعادت آباد

73 متر

411 میلیون

جمالزاده

74 متر

250 میلیون

جمهوری

45 متر

125 میلیون

شهران

78 متر

230 میلیون

استاد معین

46 متر

110 میلیون

یوسف آباد

84 متر

540 میلیون

تهرانپارس

53 متر

160 میلیون

نارمک

96 متر

624 میلیون

پیروزی

48 متر

147 میلیون

دولت

97 متر

823 میلیون

سبلان

44 متر

94 میلیون

زعفرانیه

150 متر

یک میلیارد و 320 میلیون


یک کارشناس مسکن گفت: کسانی که طی سه سال اخیر مقاومت کردند و ملک خود را نفروختند سرانجام ناچارند به دلیل بدهی‌ها و تسهیلاتی که گرفته‌اند در سال آینده املاک خود را زیر قیمت بفروشند، لذا احتمال کاهش قیمت‌ها وجود دارد.

احمدرضا سرحدی اظهار کرد: در کوتاه مدت اتفاق خاصی در بخش مسکن نمی‌افتد اما از نیمه دوم سال 1395 اولین جرقه‌ها و آثار رونق در بخش مسکن دیده خواهد شد. با این حال نه تنها شاهد گرانی ملک نخواهیم بود بلکه هم‌چنان قیمت مسکن در شیب نزولی می‌ماند. دلیل آن هم عرضه مازاد بر تقاضاست.

وی افزود: رکود بخش مسکن سه ساله شده و هرچه جلوتر می‌رویم عمیق‌تر می‌شود. علت این مساله نیز بخشی مربوط به گذشته و بخش دیگر به زمان حال برمی‌گردد. در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 شاهد رشد سرسام‌آور قیمت مسکن بودیم که باعث شد افراد نیازمند مسکن به دلیل عدم توانایی خرید، از بازار خارج شوند.

سرحدی با بیان این‌که هم‌اکنون با بی‌تعادلی در عرضه و تقاضا در بخش مسکن مواجهیم، تصریح کرد: امضای برجام امیدهایی را در اقتصاد کشور ایجاد کرده که در انتخابات هم آثار خود را نشان می‌دهد. اگر پیش‌بینی دولت و کارشناسان مبنی بر این‌که در آینده بازارهای ایران به روی سرمایه‌گذاری خارجی باز می‌شود، می‌توان امیدوار بود که تولید و اشتغال رونق بگیرد و بدین ترتیب قدرت خرید نیازمندان مسکن بالا برود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار