مردم دارالعباده یزد در چهلم شهدای قیام مردم تبریز با خون خود انقلاب را تضمین و اثبات کردند.
کد خبر: ۲۰۳۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱ 29 March 2016

به گزارش تابناک یزد،انقلاب اسلامی ایران یکی از انقلاب های مهم و تاثیر گذار در سطح جهان است که همزمان با آن نیز اتفاق های متعددی شکل گرفته است.

بر اساس شنیده ها و گفته ها و اسناد موجود، این انقلاب با تقدیم کردن شهدا و مجروحان بسیار زیادی توانسته به نقطه کنونی برسد و قله های پیشرفت و ترقی را بپیماید.

یکی از این اتفاقات مهم قیام های مردم در قبل از شکل گیری انقلاب بود که قیام های مردم تبریز، قم و یزد از جمله این اقدامات اساسی بود که در این رویدادها تعدادی از جوانان کشورمان جان خود را تقدیم انقلاب کردند.

در این راستا دهم فروردین سالروز قیام مردم یزد نیز به عنوان روزی یاد می شود که مردم یزد با رهبری شهید صدوقی و راشدپور یزدی با ریختن در سطح خیابان ها چهلم قیام مردم تبریز را گرامی داشتند و 4 شهید و تعدادی مجروح نیز به این انقلاب تقدیم کردند.

در پى انتشار این مقاله توهین آمیز، جرقه اى در قم شهر خون و قیام زده شد که سرانجام با تظاهرات مردمى دیگر شهرهاى ایران شعله هاى انقلاب ، سراسر ایران اسلامى را فرا گرفته بود، توسط عمال رژیم منحوس پهلوى به خون کشیده شد که در پى آن عده اى شهید و مجروح شدند.
 

به دنبال این حادثه دردناک ، حضرت امام خمینى ره کلاس درس و نماز جماعت را به عنوان همدردى با مردم ایران و اعتراض به کشتار مردم قم در نوزده دى تعطیل کردند و دیگر مراجع و علما نیز اقدامات مشابهى انجام دادند.
 

این مبارزات به صورت انتشار اطلاعیه ها و سخنرانیها و درگیریهاى پراکنده ادامه داشت تا اینکه اربعین شهداى قم نزدیک شد و شهرهاى مختلف کشور آماده برگزارى مراسم چهلم این شهداى مظلوم شدند.
 

شهر مبارزه خیز تبریز نیز به مناسبت اربعین شهداى قم در 29 بهمن مراسم با شکوهى را برگزار کرد، این حرکت مردم تبریز با حمله ماموران مسلح رژیم به مردم بى دفاع دردناکتر و هولناک تر از حادثه قم آفرید.
 

منابع رژیم درباره حرکت مرم تبریز نوشتند: دیروز و امروز اغتشاش عظیم و بلواى خونینى در تبریز روى داد، مارکسیستهاى اسلامى تمام تاسیسات شهرى را مورد حمله قرار دادند و در تظاهرات تبریز 6 نفر کشته و 125 نفر مجروح شدند.
 

مراجع ، علما، گروهها و اتحادیه هاى مختلف با انتشار بیانه هایى کشتار مردم تبریز را به شدت محکوم کردند. در پى کشتار بى رحمانه مردم در قم و تبریز، حضرت امام (ره) ضمن اعلام اعزاى عمومى عید 1375 را تحریم فرمودند و ملت نیز به تاسى از رهبر نهضت مراسم عید را برگزار نکردند و در ماتم شهداى قم و تبریز به سوگ نشستند تا اینکه چهلم شهداى تبریز (دهم فروردین ) نزدیک شد.
 

با نزدیک شدن چهلم شهداى تبریز، جوشش مخصوصى در مردم ایران به چشم مى خورد. مردم مسلمان در شهرهاى تهران ، اصفهان ، آبادان ، آباده ، قزوین ، کاشان ، بابل ، تبریز و برخى دیگر از شهرهاى ایران بدین مناسبت دست به تظاهرات زدند و در شهرستان یزد نیز تظاهرات مردم از روز 8 فروردین شروع شد.
 

روز چهارشنبه نهم فروردین مردم یزد در روضه محمدیه شهر مجلسى را در بزرگداشت این شهدا برگزار کردند.

مردم در پایان جلسه به خیابانها ریختند و با شعارهاى انقلابى ، درود بر خمینى و مرگ برشاه به مراکز فساد و فحشا و همچنین اماکن دولتى حمله کردند و چندین بانک و سینما و مشروب فروشى و گیشه هاى فروش روزنامه هاى اطلاعات و رستاخیز مورد تهاجم مردم قرار گرفت .
 

فرداى آن روز آیت الله صدوقى از علماى شهر یزد مردم را به تعطیل عمومى و اجتماع در مسجد جامع یزد دعوت کرد و در آن اجتماع باشکوه طى یک سخنرانى انقلابى خواستار بازگشت حضرت امام خمینى (ره) از تبعید و آزادى زندانیان سیاسى و سرنگونى رژیم شد.

در پایان این مراسم مردم به خیابانها ریختند و تظاهراتى را علیه رژیم برگزار کردند.

این راهپیمایى و تظاهرات مردمى با حمله ماموران رژیم و تیر اندازى به سوى آنان و به خاک و خون کشیده شدن جمعى از مردم یزد مجددا چهره واقعى رژیم را که در پشت نقاب فضاى باز سیاسى پنهان شده بود کنند و دگرباره سیاست سرکوب حکومت شاه بر سرتاسر ایران سایه افکند.

به دنبال این قیامهاى خونین سرکوب حکومت شاه بر سرتاسر ایران سایه افکند، به دنبال این قیامهاى خونین جمعى از روحانیون به ایرانشهر تبعید و عده اى از مردم دستگیر و زندانى شدند.
 

فرداى آن روز نیز شهر یزد، شاهد تظاهرات گسترده اى بود و در ادامه تظاهرات ، اعتراض مردم در روز 12 فروردین ، حوزه علمیه یزد به مناسبت کشتار خونین این شهر اعلامیه اى انتشار داد و با شرح واقعه متذکر شد که ماموران مسلح با سلاح آمریکایى که با پول مردم تهیه شده است آنان را در محاصره قرار دادند و حتى با بستن کلیه راههاى فرعى و کوچه هاى باریک مانع از فرار مردم شدند و سپس به طور وحشیانه به روى مردم آتش ‍ گشودند.
 

در پایان این اعلامیه از مردم خواسته شده بود که به مبارزه ادامه دهند.
 

در پى این وقایع مراجع بزرگوار آیت الله العظمى گلپایگانى ، آیت الله العظمى مرعشى نجفى و آیت الله العظمى شیرازى طى نامه هاى جداگانه اى به حضرت آیت الله صدوقى  ضمن ابراز تاسف شدید از این حوادث و آگاه سازى اذهان در برابر اقدامات رژیم در جهت تفرقه افکنى میان ملت و روحانیت بر ادامه مبارزه با رژیم در جهت تفرقه افکنى میان ملت و روحانیت بر ادامه مبارزه با رژیم منفور پهلوى تاکید کرد و نوزدهم اردیبهشت را روز برگزارى چهلم شهداى یزد اعلام کرد.
 

اربعین شهداى تبریز در شهرهاى دیگرى چون اهواز و جهرم نیز همراه با حوادث بسیار ناگوار و به خاک و خون کشیده شدن مردم بود.
حضرت امام خمینى (ره) در نهم اردیبهشت همان سال به مناسبت قیام مردم یزد پیامى صادر کردند و در طى آن فرمودند:
سلام و تحیت بر مومنین محترم یزد و سایر شهرهایى که با خون خود بزرگداشت اربعین خونین تبریز را گرامى داشتند.
 

در قسمت دیگر بیانیه نیز فرمودند: ... در منطق شاه و مزدوران وابسته اش ‍ اهالى محترم تبریز که یکپارچه به پا خاستند و با فریاد مرگ بر شاه ، زمین را لرزاندند تعدادى از بیگانگان بودند که از خارج مرز به طور قاچاق وارد شده بودند و شما اهالى محترم یزد که دلاورانه قیام نمودند و با تعطیل عمومى و شعار متداول مرگ بر شاه ، عامل آمریکا را دیوانه تر کردید، معدودى هستید که از آن طرف مرز به صورت غیر قانونى وارد یزد شدید! اهالى ایران از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب که یکپارچه از شاه متنفرند، ایرانى نیستند! اینان همگى به صورت قاچاق وارد ایران شده اند! در این منطق ، ایرانى خلاصه مى شود به صورت قاچاق وارد ایران شده اند! در این منطق ، ایرانى خلاصه مى شود در شاه و دار دسته اش و از مستشاران و کارمندان آمریکایى و انگلیسى و روسى و صهیونیستى و غارتگران بین المللى که اقتصاد ایران را قبضه کرده اند.

ما که با این منطقها روبرو هستیم به خواست خداوند تعالى تا بر چیده شدن بساط ارتجاعى شاهنشاهى و برپا کردن حکومت عدالت گستر اسلامى دست از مبارزه بر نمى داریم ، تا حکومت دموکراسى به معنى واقعى جایگزین دیکتاتورى و خونریزیها شود.

شبستان


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار