به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد خراسان جنوبي، حسين راغ آرا، افزود: عناب، زرشك و زعفران به عنوان سه محصول استراتژيك استان پتانسيل قابل توجهي جهت توسعه بخش كشاورزي دارد.
وي ادامه داد: درخت عناب از جمله گياهان دارويي مقاوم به شوري و خشكي است كه با توجه به روند نزولي بارندگي و محدوديت هاي منابع آب، تغيير الگوي كشت و استفاده از گياهان كم توقع استراتژي مناسبي جهت گذر از خشكساليهاي پي در پي به نظر ميرسد و افزايش سطح زير كشت اين محصول، در برنامه توسعه گروه پژوهشي ديده شده است.
وي با اشاره به اينكه گياه عناب در حيطه كشاورزي، صنعت و صادرات مغفول مانده است، اظهار كرد: 94درصد عناب ايران، در خراسان جنوبي توليد ميشود كه عليرغم كاربردهاي گسترده آن در حوزه دارو و درمان جهت بهره برداري اين محصول اقدام جدي صورت نگرفته است.
همچنين مشاور پژوهشي رئيس جهاد دانشگاهي خراسان جنوبي در حوزه گياهان دارويي با بيان اينكه ميوه عناب به صورت تازه و خشك مصرف ميشود گفت: اين ميوه سرشار بودن از ويتامين «ث»، داراي خواص ضد سرطاني و دارويي مختلف و مهم است.
محسن پويان با اشاره به مصارف دارويي و خواركي ميوه عناب افزود: اين محصول در درمان آسم، تنگي نفس، سرطان، به عنوان تب بر، مسكن، اشتها آور، هضم غذا و درمان فشار خون كاربرد بسياري دارد.
وي با بيان اينكه عناب درختچهاي است كه متوسط ارتفاع آن تا 10 متر ميرسد، يادآور شد: توليد فرآوردههاي دارويي و خوراكي اين محصول در دستور كار گروه پژوهشي جهاد دانشگاهي استان ديده شده است.