هشدار رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران:
رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران با اشاره به وجود برخی مخالفت ها و دست های پنهان در عرصه کشاورزی برای بکارگیری زیست فناوری، گفت: برخی آشکار و نهان علیه زیست فناوری کشاورزی اقداماتی را انجام می دهند.
کد خبر: ۳۳۳۱۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴ 10 May 2015
به گزارش تابناک یزد،  سیروس زینلی با اشاره به اینکه سند ملی جدید زیست فناوری در سومین جشنواره زیست فناوری رونمایی می شود درباره چرایی عدم اجرای سند و قانون فعلی زیست فناوری در کشور گفت : علیرغم اینکه ما نقشه راه یا سند ملی زیست فناوری داشتیم ولی واقعیت این است که بزرگ شدن زیست فناوری در کشور چندان منطبق با سند نیست.

وی افزود: به عنوان مثال در بعد دارویی پیشرفت بسیار خوبی داشتیم، اما در بعد کشاورزی و یک سری علوم دیگر رشد کافی اتفاق نیافتاده است.

دبیر اجرایی سومین جشنواره زیست فناوری ایران با بیان اینکه اکنون به منظور رشد موزون و هماهنگ، سند ملی زیست فناوری به روز می شود اظهار کرد: بنابراین انتظار می رود ساختارهای حمایتی نوآوری و شکوفایی، ساختار توسعه ملی و مابقی صندوق ها با هماهنگی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد، بیشتر از زمان فعلی بتوانند به پیشبرد این جریان کمک کنند.

زینلی ادامه داد: متاسفانه پیشرفت زیست فناوری در کشور چندان رضایت بخش نبوده و حمایت دولت می تواند تاثیر بسزایی در این زمینه داشته باشد. اکنون بسیاری از شرکت ها امیدوار شده اند که می توانند در زیست فناوری چه در عرصه کشاورزی و چه دارویی موفق باشند .

رئیس انجمن بیوتکنولوژی ایران با اشاره به وجود برخی مخالفت ها و دستهای پنهان در عرصه کشاورزی برای بکارگیری زیست فناوری گفت : برخی آشکار و نهان علیه زیست فناوری کشاورزی اقداماتی را انجام می دهند که باز هم امیدواریم از طریق نشست های تخصصی و اجرای قانون ملی ایمنی زیستی و نهایی شدن آیین نامه های مربوطه جلوی این مخالفتها گرفته شود.

زینلی درباره علت این مخالفت ها و کارشکنی ها اظهار کرد: دبیرخانه قانون ملی ایمنی زیستی در سازمانی قرار گرفته که این سازمان طبق قانون باید شش ماهه آیین نامه مربوطه را تدوین و نهایی می کرد، اما متاسفانه چندین سال از مسئله گذشته و به بهانه های واهی کار انجام نشده است. حتی پرونده در مجلس مطرح و به قوه قضاییه معرفی شد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز هم سم را وارد غذای مردم و کودهای شیمیایی را وارد آب و دریا می کنیم گفت: صدمات زیادی به محیط زیست وارد می شود و هیچکس دلش نمی سوزد.

دبیر اجرایی سومین جشنواره زیست فناوری افزود: از سوی دیگر راه گمرک نیز برای ورود محصولات کشاورزی مورد نظر باز است و سویا، کنجاله، روغن کلزا، ذرت و ... وارد کشور می شود و هیچکس نه گله می کند و نه داد و فریاد، اما اگر یک کدام از این محصولات در کشور ما تولید بشو داد همه اعتراض می کنند که خطرناک است و به همین دلایل واهی کشور را از اجرای قانون و ورود یا کشت محصولات در داخل کشور محروم کرده اند.

زینلی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی بالغ بر ۱۵۰ شرکت فعال داریم که تعداد قابل ملاحظه ای دانش بنیان شده اند عنوان کرد: به دلیل محدودیت های ایجاد شده و برخوردهایی که در دولت های قبلی علیه تراریخته صورت گرفت، متاسفانه اکثر متخصصان بیوتکنولوژی، وارد حیطه کشت محصولات تراریخته نشده اند و به سمت تولید و فراوری محصولات دیگر رفته اند.

سومین جشنواره و همایش زیست فناوری ایران با شعار «زیست فناوری: امنیت غذایی، سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار»، در روزهای ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خرداد ۹۴ در نمایشگاه بین المللی سالن خلیج فارس برگزار می شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار