به گزارش «تابناک سمنان» به نقل از ایرنا، منصور کشاورزیان افزود: شهرهای سمنان و شاهرود در مجموع با ۲۸۰ لیتر بر ثانیه و شهمیرزاد با ۲۵ لیتر بر ثانیه کسری آب دست و پنجه نرم میکند.
وی با تاکید بر مدیریت و رعایت الگوی مصرف اظهار کرد: گرمای هوا و افزایش مصرف آب آشامیدنی عامل ایجاد ناترازی در شبکه آبرسانی شهرهای سمنان، شاهرود و شهمیرزاد است.
به گفته وی، در شرایط ناترازی شبکه آبرسانی، کوچکترین مشکل و اختلال در شبکه موجب کاهش سطح مخزن آب و در نتیجه افت فشار و قطعی آب مشترکان میشود.
کشاورزیان با عذرخواهی از شهروندان بابت قطعی و یا افت فشار آب در روزهای اخیر به دلیلهای مختلف از جمله خرابی زیرساختهای شبکه آبرسانی گفت: ۲ مورد خرابی زیرساخت شبکه آبرسانی در شهرهای شهمیرزاد و شاهرود رخ داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان اضافه کرد: همراهی شهروندان در زمینه صرفهجویی در مصرف آب و رعایت الگوی مصرف برای گذر از اوج مصرف آب در تابستان ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سمنان گفت: استفاده از سایبان برای کولرهای آبی در شهرهای گرم استان، سرشیرهای مخلوط و انتقال زمان آبیاری فضای سبز از روز به شب برخی از توصیهها برای صرفهجویی در مصرف آب است.
با توجه به میزان داشتههای منابع آبی، صرفهجویی و مصرف بهینه در برهه کنونی به طور صرف نمیتواند جوابگوی تامین آب آشامیدنی شهروندان باشد و باید راهکارهایی برای گذر از این شرایط اندیشیده شود.
سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفهجویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.
طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز سمنان، آب استحصال میشود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی این استان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاههای آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.
شرکت آب و فاضلاب سمنان ۲۸۱ هزار و ۵۶۰ مشترک شهری و ۷۱ هزار و ۳۸۱ مشترک روستایی دارد
۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آبهای سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین شده است.
از میزان آب مصرف شده از محل منابع آب زیرزمینی، ۸۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در بخش آشامیدنی و چهار درصد در بخش صنعت مصرف میشود و از ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب سطحی مصرف شده، ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد در بخش صنعت است.