دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام در مدارس تخلف است/ تلاش برای آغاز سال تحصیلی بدون کلاس بی‌معلم در کرمان

گروه استان‌ها - مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان، با تأکید بر ممنوعیت دریافت هرگونه وجه اجباری هنگام ثبت‌نام در مدارس، از برخورد با مدیران متخلف و حتی عزل آن‌ها خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی آموزش و پرورش استان این است که در آغاز سال تحصیلی جدید کلاس بدون معلم نداشته باشیم.
کد خبر: ۱۲۲۹۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۷ 03 September 2026

دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام در مدارس تخلف است/ تلاش برای آغاز سال تحصیلی بدون کلاس بی‌معلم در کرمان

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کرمان، «محمدرضا فرح‌بخش» مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان، با تشریح وضعیت ثبت‌نام دانش‌آموزان، آمادگی مدارس برای سال تحصیلی جدید، تأمین نیروی انسانی و چالش‌های تراکم دانش‌آموزی گفت: دریافت هرگونه وجه اجباری از خانواده‌ها هنگام ثبت‌نام در مدارس ممنوع است و با مدیرانی که این موضوع را رعایت نکنند، برخورد می‌شود.

۹۰ تا ۹۵ درصد مدارس ضوابط را رعایت می‌کنند

وی با اشاره به گستردگی مجموعه آموزش و پرورش استان کرمان اظهار کرد: این استان بیش از ۷۰۰ هزار دانش‌آموز، ۶ هزار مدرسه و نزدیک به ۲۰ هزار کلاس درس دارد و بررسی مسائل این مجموعه باید با در نظر گرفتن این گستردگی انجام شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه بخش عمده مدارس قوانین ثبت‌نام را رعایت می‌کنند، گفت: حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد مدارس به ضوابط پایبند هستند، اما حتی تخلف در پنج درصد مدارس نیز با توجه به جمعیت بالای دانش‌آموزی، عدد قابل توجهی است و باید پیگیری شود.

خط قرمز آموزش و پرورش؛ بازماندن دانش‌آموزی از تحصیل به دلیل مسائل مالی

وی افزود: در هنگام ثبت‌نام به هیچ عنوان نباید به دلیل مسائل مالی، دانش‌آموزی از تحصیل بازبماند، این موضوع خط قرمز آموزش و پرورش است و موارد گزارش‌شده از سوی خانواده‌ها در ادارات ارزیابی عملکرد بررسی می‌شود.

فرح‌بخش با انتقاد از برخی مدیران تصریح کرد: برخی مدیران به جای اینکه پس از آغاز سال تحصیلی و از مسیر قانونی انجمن اولیا و مربیان، خانواده‌ها را برای مشارکت داوطلبانه در رفع نیازهای مدرسه همراه کنند، هنگام ثبت‌نام درخواست وجه می‌کنند که این اقدام تخلف و ناشی از ضعف مدیریتی است.

وی ادامه داد: در مواردی که تخلف مدیران در دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام محرز شده، برخورد لازم انجام شده و حتی عزل مدیر نیز در دستور کار قرار گرفته است.

خدمات رایگان در مدارس عشایری و شبانه‌روزی

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به خدمات رایگان ارائه‌شده در مناطق مختلف استان گفت: حدود ۷۵۰ مدرسه عشایری استان بدون دریافت هیچ وجهی فعالیت می‌کنند و همچنین ۲۵۸ مدرسه شبانه‌روزی با حدود ۲۶ هزار دانش‌آموز، خدماتی همچون صبحانه، ناهار، شام و میان‌وعده را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهند.

 

وی درباره گلایه برخی خانواده‌ها پیرامون مدارس شاهد نیز بیان کرد: مدارس شاهد دارای شیوه‌نامه و فرآیند پذیرش خاص هستند و موضوعی مبنی بر اخراج دانش‌آموزانی که در این مدارس مشغول تحصیل بوده‌اند، وجود ندارد، خانواده‌هایی که در فرآیند ثبت‌نام با مشکل مواجه شده‌اند می‌توانند به ادارات آموزش و پرورش و بخش ارزیابی عملکرد مراجعه کنند.

 

فرح‌بخش با اشاره به اجرای طرح پروژه مهر اظهار کرد: آماده‌سازی مدارس از پایان خردادماه آغاز شده و در حوزه‌هایی مانند ساماندهی نیروی انسانی، تعمیر و تجهیز مدارس و ثبت‌نام دانش‌آموزان اقدامات لازم انجام شده است.

وی افزود: با وجود برخی چالش‌ها در حوزه نیروی انسانی، با استفاده از ظرفیت‌هایی مانند به‌کارگیری بازنشستگان، دانشجویان سال آخر دانشگاه فرهنگیان، نیروهای حق‌التدریس و اضافه‌تدریس، تلاش شده است سال تحصیلی جدید بدون مشکل جدی آغاز شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان تاکید کرد: برنامه‌ریزی آموزش و پرورش این است که در آغاز سال تحصیلی کلاس بدون معلم نداشته باشیم.

چالش تراکم در شهرهای بزرگ

وی درباره تراکم دانش‌آموزی در کلاس‌ها تاکید کرد: میانگین تراکم در کل استان به دلیل وجود مدارس کم‌جمعیت در مناطق روستایی پایین است، به‌گونه‌ای که حدود ۸۰۰ مدرسه استان کمتر از ۱۰ دانش‌آموز دارند و حتی ۳۷ مدرسه دو دانش‌آموزه هستند؛ اما در شهرهای بزرگ با چالش جدی تراکم مواجه هستیم.

فرح‌بخش ادامه داد: انتقال بخشی از دانش‌آموزان مدارس غیردولتی به مدارس دولتی باعث شد کاهش تراکم کلاس‌ها کمتر از میزان پیش‌بینی‌شده باشد، اما توسعه فضاهای آموزشی و افتتاح مدارس جدید از برنامه‌های اصلی برای حل این مشکل است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش تراکم دانش‌آموزی در شهرهایی مانند کرمان، سیرجان، رفسنجان، زرند و بم از اولویت‌های مهم استان است و با حمایت مسئولان استانی و مشارکت خیران آموزشی دنبال می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار