نماینده مردم ایلام در مجلس در دیدار با بزرگان ایل شوهان تشریح کرد:

اختصاص بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های شوهان / پیگیری توسعه میدان نفتی چنگوله و تبدیل شوهان به بخش

گروه استان‌ها-نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران، ملکشاهی، سیروان، هلیلان و چوار در مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از بزرگان ایل شوهان، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده، از اختصاص بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های مناطق مختلف شوهان، پیگیری توسعه میدان نفتی چنگوله، بازنگری طرح‌های هادی روستاها و تلاش برای تبدیل جغرافیای ایل شوهان به بخش خبر داد.
کد خبر: ۱۲۲۹۶۱۰
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۵ 10 September 2026

 

به گزارش خبرنگار تابناک از استان ایلام در پی انتشار مطالبه‌ای در فضای مجازی درباره ضرورت ارائه گزارش شفاف از اقدامات انجام‌شده برای ایل شوهان، سارا فلاحی شامگاه چهارشنبه ۱۸ شهریور از جمعی از بزرگان ایل شوهان در دفتر خود دعوت کرد تا درباره مطالبات مطرح‌شده گفت‌و‌گو کند.

«سارا فلاحی» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در این نشست با اشاره به اهمیت پاسخگویی به مطالبات مردم اظهار کرد: «خیلی خوشحال هستم که شما به عنوان بزرگان شوهان، قابل می‌دانید و سوالات و انتظارات خود را از من مطرح می‌کنید.»

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ایل شوهان و تأکید بر ضرورت حرکت مطالبات از سطح محلی به مطالبات ملی و استانی، گفت که طی دوره نمایندگی خود تلاش کرده است بخشی از مسائل و مشکلات این منطقه را از مسیر‌های مختلف پیگیری کند.

۴۸ سفر به مهران و ۸ حضور در جغرافیای شوهان

نماینده مردم ایلام در مجلس  گفت: «از ابتدای نمایندگی تا امروز ۴۸ بار به شهرستان مهران سفر داشته‌ام» و افزود که در این سفرها، علاوه بر حضور شخصی، در قالب سفر‌های مسئولان و بازدید‌های مختلف نیز مسائل شهرستان را دنبال کرده است.

وی همچنین از هشت سفر مشخص به جغرافیای ایل شوهان خبر داد و گفت: «بیش از ۲۳ مکاتبه برای مسائل، مجوز‌ها و مطالبات مناطق شوهان، چه در محدوده مهران و چه ملکشاهی، انجام داده‌ام.»

فلاحی ادامه داد: با وجود محدودیت‌های ناشی از کرونا، ناآرامی‌های کشور، تغییر دولت‌ها، تحریم‌ها و کاهش منابع مالی، تلاش شده است از ظرفیت‌های مختلف برای جذب اعتبار استفاده شود و علاوه بر اعتبارات دولتی، از ظرفیت ستاد‌های محرومیت‌زدایی ارتش، سپاه و بنیاد‌های مختلف نیز برای استان استفاده شده است.

بیش از ۳۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌های شوهان

وی یکی از محور‌های اصلی گزارش خود را به اعتبارات اختصاص‌یافته به مناطق شوهان اختصاص داد و گفت: «از سال ۱۴۰۰ تاکنون برای آسفالت معابر و زیرساخت‌های روستا‌های مختلف شوهان، از جمله چالاب، چنگوله، خوشادول، نادرآباد و زعفرانیه، بیش از ۳۰ میلیارد تومان اختصاص داده‌ام.»

نماینده مردم ایلام در مجلس  این رقم را در مقایسه با اعتبارات اختصاص‌یافته به سایر مناطق قابل توجه دانست و گفت که این اعتبارات صرفاً برای یک منطقه جغرافیایی در نظر گرفته شده است.

وی  همچنین از پیگیری بازنگری طرح هادی روستا‌های شوهان خبر داد و گفت طرح هادی روستا‌های سرتنگ زعفرانی، چالاب، چشمه‌پهن، چنگوله، خوشادول، نادرآباد و برخی روستا‌های دیگر پیگیری شده و بازنگری بخشی از آنها انجام شده است.

به گفته فلاحی، طرح هادی روستا‌های گراب و خوشادول نیز در دست اقدام است و اخیراً نیز ۶۰ میلیارد تومان اعتبار جدید برای بنیاد مسکن اختصاص یافته که به گفته فلاحی، شوهان نیز از این اعتبار سهم خواهد داشت.

از چمن مصنوعی تا جاده بلوطستان

نماینده مردم استان در ادامه به اجرای پروژه‌های ورزشی و راه‌های ارتباطی اشاره کرد و گفت دو چمن مصنوعی برای مناطق مورد مطالبه اختصاص یافته که یکی از آنها با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومان و پروژه بعدی با حدود ۳.۵ میلیارد تومان پیگیری شده است.

وی همچنین از پیگیری جاده منطقه بلوطستان خبر داد و گفت: «هشت کیلومتر از این جاده برای نخستین‌بار در حال رفتن به مناقصه است» و هزینه اجرای آن حدود ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

فلاحی با اشاره به وجود یک پیچ سخت در مسیر بلوطستان گفت تلاش شده این نقطه با بررسی‌های فنی و مهندسی اصلاح شود تا رفت‌وآمد مردم منطقه تسهیل شود.

۶۰ میلیارد تومان برای ایستگاه پمپاژ آب خوشادول

موضوع آب نیز بخش دیگری از گزارش فلاحی بود. وی گفت برای مسائل آبرسانی مناطق مختلف، از جمله خوشادول و روستای توت، پیگیری‌هایی انجام شده و ۱۵ میلیارد تومان برای حوزه آبرسانی خوشادول اختصاص یافته است.

فلاحی همچنین از اختصاص ۶۰ میلیارد تومان از محل مالیات‌های نشان‌دار برای ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی خوشادول خبر داد و گفت برای بهسازی چشمه عشایری بلوطستان نیز اعتبار اختصاص یافته است.

چنگوله؛ از قرارداد ۱.۲ میلیارد یورویی تا وعده اشتغال.

اما مهم‌ترین بخش اقتصادی سخنان فلاحی به میدان نفتی چنگوله اختصاص داشت؛ موضوعی که در مطالبه منتشرشده از سوی منتقدان نیز به عنوان یکی از محور‌های اصلی مطرح شده بود.

وی گفت مطالعات اتصال ایلام به مهران در دستور کار قرار گرفته و در سفر به عراق، همچنین در دیدار با مسئولان وزارت خارجه و وزارت راه، پیگیری‌هایی برای اتصال مهران به شبکه ریلی انجام شده است.

فلاحی کمبود منابع مالی را یکی از چالش‌های اصلی اجرای این پروژه دانست و گفت برای همین تلاش شده طرف عراقی و سرمایه‌گذاران خارجی نیز وارد پروژه شوند.

وی از مذاکره با یک سرمایه‌گذار ایرانی ـ عراقی مقیم عمان و همچنین رایزنی با سرمایه‌گذارانی در ترکیه و هلند خبر داد و گفت پیشنهاد‌هایی از جمله اختصاص عوارض باری و مسافری به سرمایه‌گذار برای یک دوره مشخص، به عنوان مشوق سرمایه‌گذاری مطرح شده است.

مطالبه‌ای فراتر از شوهان؛ استقلال نفت و گاز ایلام

فلاحی، توسعه صنعت نفت و گاز ایلام را مطالبه‌ای فراتر از یک منطقه و متعلق به کل استان دانست و گفت پیگیری ایجاد یک شرکت مستقل بهره‌برداری نفت و گاز در ایلام را دنبال کرده است.

وی با اشاره به قول وزیر نفت برای اصلاح ساختار شرکت نفت و گاز ایلام اظهار کرد که این موضوع را در جلسات مختلف با وزیر و معاونان وی تکرار کرده و اگر اصلاح ساختار از مسیر وزارت نفت به نتیجه نرسد، استفاده از ابزار‌های نظارتی و قانونی مجلس را دنبال خواهد کرد.

نماینده مردم ایلام در مجلس  همچنین تأکید کرد که هدف از توسعه میدان‌های نفتی و منطقه آزاد مهران باید در نهایت انتفاع مردم منطقه و جلوگیری از تبدیل ظرفیت‌های اقتصادی به رانت باشد.

وی خطاب به حاضران گفت: «مردمی که مطالبه‌گر هستید، حق دارید سؤال کنید» و تأکید کرد آماده پاسخگویی به پرسش‌های مطرح‌شده درباره عملکرد خود است.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار