کارشناس مبارزه با
بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان ایلام گفت:مصرف فرآورده های پاستوریزه
یا لبنیاتی که از شیر جوشیده شده تهیه شده اند، جوشاندن شیر به مدت پنج
دقیقه و مایه کوبی به موقع دام ها ازجمله راههای پیشگیری از این بیماری
است.
به گزارش تابناک ایلام؛علی جلیلیان اظهار کرد: افرادی
چون قصابان و دامداران که با احشام سرو کار دارند برای جلوگیری از ابتلا به
بیماری تب مالت از لوازم حفاظتی مانند ماسک و دستکش هنگام تماس با دام یا
وسایل شیر دوشی استفاده کنند.
وی افزود: راه های انتقال بیماری تب مالت
از طریق مصرف گوشت و لبنیات آلوده، تماس با ترشحات دام آلوده مانند خون و
ترشحات جفت یا از طریق استنشاقی و تنفسی در محیط های آلوده مانند محل های
نگهداری دام که فاقد تهویه و شرایط بهداشتی مناسب هستند است.
وی با
بیان اینکه میزان شیوع این بیماری در گروه های در معرض خطر مانند دامداران و
قصابان بیشتر است، افزود: این بیماری جز بیماری های مشترک انسان و دام است
که علائم آن با تب و کوفتگی بدن آشکار می شود و در صورت درمان نشدن به یک
بیماری مزمن تبدیل می شود.
جلیلیان یادآور شد: ازجمله راه های پیشگیری
از این بیماری مصرف فرآورده های پاستوریزه یا لبنیاتی که از شیر جوشیده شده
تهیه شده اند، جوشاندن شیر به مدت پنج دقیقه و مایه کوبی به موقع دام ها
توسط دامپزشکی است.
وی گفت: تب مالت در استان های غربی از جمله همدان،
لرستان، کردستان و کرمانشاه شایع است اما میزان ابتلا به این بیماری در
ایلام بسیار پایین است و تا کنون موارد کمی از این بیماری در ایلام مشاهده
شده که مبتلایان مورد درمان قرار گرفته اند.