اردشیر شهرکی اظهار داشت: 56
هزار هکتار از سطح باغ های سیستان و بلوچستان به کشت خرما اختصاص دارد که
45 هزار هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی بیان کرد: کار برداشت خرما که از نیمه دوم تیر در سیستان و بلوچستان آغاز شده در نیمه اول آبان به اتمام رسیده است.
وی افزود: 70 نوع خرما در استان تولید می شود که خرمای ربی و مضافتی بیشترین سطح زیر کشت را تشکیل می دهند.
مدیر
باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هلیله، مضافتی، کتومی،
نگال، شکری را از جمله ارقام کشت شده خرما در استان ذکر کرد و گفت: خرمای
تولید شده استان علاوه بر استان های دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس،
اروپایی و روسیه صادر می شود.
نجفی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان رتبه دوم تولید خرمای کشور را داراست.
وی
گفت: هم اینک 15 واحد بسته بندی خرما با ظرفیت 36 هزار و 150 تن، 36 واحد
سردخانه نگهداری خرما با ظرفیت 54 هزار تن و 2 واحد فرآوری خرما با ظرفیت
11 هزار و 900 تن در استان وجود دارد.
وی با اشاره به سند توسعه خرمای
سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه خرما محصولی مهم در امر صادرات
است سند توسعه خرمای استان تهیه شده تا بر اساس آن نسبت به حذف و جایگزینی
باغ های درجه سه با ارقام تجاری بازار پسند، اصلاح و احیای باغ های درجه 2 و
افزایش کمی و کیفی و توسعه محصول سالم و بهداشتی اقدام شود.
به گزارش
ایرنا، سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت
دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر
به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون
محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و
بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند
نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید دو بار
محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار هکتار از زمین های کشاورزی
سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار هکتار از باغ های استان
انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.