تابناک فارس به نقل از ایرنا: زهرا تابش بیان کرد: انجیر دارای جایگاه ویژه ای در فرهنگ مردم ایران و استهبان است و معیشت اصلی اکثریت اهالی این منطقه وابسته به این محصول است.
وی افزود: علاوه بر چشم اندازهای طبیعی و تاریخی باغ های انجیر، ثبت جهانی این محصول می تواند استهبان را مبدل به یک قطب گردشگری جذاب در کشور کند.
این کارشناس ادامه داد: شیوه نگهداری انجیر در اراضی فقیر و در دل صخره ها با ترانس بندی و بانکت سازی های خاص نشانگر خلاقیت و علاقه ی بالای مردم این شهرستان به انجیر است.
تابش اظهارداشت: انجیر استهبان از قدمتی 250 ساله برخوردار است و یک میراث ماندگار است، لذا پاسبانی و معرفی آن به همگان یک ضرورت است.
این مسئول افزود: اقدامات ارزنده ای در مسیر ثبت جهانی انجیر برداشته شده لذا امیدواریم با ثبت جهانی انجیر استهبان بتوانیم گامی موثر برای رونق بیشتر این شهرستان و معرفی این منطقه به عنوان بزرگترین منطقه گردشگری انجیر دیم دنیا به جهانیان برداریم.
وی بیان داشت: انجیر استهبان علاوه بر ویژگی های طبیعی و ارگاینک از خصوصیات اجتماعی فرهنگی جالبی چون امنیت غذایی و معیشت مردم ، خواص دارویی ، تنوع زیستی، عملکرد اکوسیستم، وجود مناطق حفاظت شده، برخوردار است و قابلیت عرضه و معرفی به جهانیان را دارد.
تنوع زیستی منطقه، صنایع بسته بندی، تشکل های فعال ، ویژگی های خاصی به این منطقه داده است.
از نظر چشم انداز ، باغ های انجیر ، شهر استهبان را در بر گرفته و مانند نواری سبز در امتداد دشت استهبان امتداد یافته و جاذبه های بسیار زیبایی به شهر داده است.
استهبان در 160 کیلومتری شرق شیراز واقع شده است.