![](/files/fa/news/1396/3/7/255572_722.jpg)
برای تهیه این شیرینی پر طرفدار شکر، گلاب، زعفران، نشاسته، آرد و روغن
پای ثابت لیست مواد اولیه هستند و بسیاری از پزشکان نیز به دلیل اشباع این
شیرینی از مواد مضر!! با آن مخالفند و روزه داران را توصیه به استفاده از
مواد قندی طبیعی مانند خرما میکنند.
![](http://www.jamejamonline.ir/Media/Image/1396/03/06/636314860852500866.jpg)
برای
این شیرینی دلچسب تاریخ کاملاً مستدلی وجود ندارد، اما آنگونه که روایت
شده این ماده غذایی خوشمزه از دوران ناصرالدین شاه قاجار رواج پیدا کرده و
در تاریخ ناصری بیان گردیده که هدیهای به جانب ذات شکم پرور همایونی بوده
است!
![](http://www.jamejamonline.ir/Media/Image/1396/03/06/636314860852813423.jpg)
با
توجه به اینکه در زمان قدیم در برخی از نقاط کشور مواد شیرین همچون کشمش و
خرما موجود نبوده و ایضاً خراب شدن آنها بدلیل بُعد مسافت را بدنبال
داشته، تهیه و مصرف زولبیا و بامیه رواج یافته است.