شهرت جهانی ورنی عشایر استان اردبیل

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: ورنی به عنوان محصول زیبای صنایع دستی به نام عشایر و کشاورزان شمال استان اردبیل شهرت عام و خاص پیدا کرده و همه از این بافته ارزشمند استفاده می‌کنند.
کد خبر: ۷۵۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۶ 12 August 2015

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، کریم حاجی‌‌زاده صبح امروز در جریان بازدید از نمایشگاه صنایع دستی در اردبیل اظهار کرد: تولیدات و بافته‌های متنوع صنایع دستی استان اردبیل زبانزد عام و خاص و شهره جهانی و بین‌المللی است به‌طوری‌که ورنی، گلیم و جاجیم سه محصول با ارزش این استان از شهرت و آوازه بی‌نظیر برخوردار هستند.

وی افزود: در این بین ورنی که حاصل دسترنج خانوارهای عشایر و روستاییان پرتلاش شمال استان است دارای جایگاهی خاص بوده و نشاندهنده قدمت، اصالت و حقیقت فعالیت عشایر و روستاییان غیرتمندی است که امروز نیز در عرصه تحولات اقتصادی و سایر حوزه‌ها پشتیبان نظام و انقلاب هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه همه جای ایران اعم از قشقایی‌ها، بختیاری‌ها، ترک‌ها و .... دارای هنرصنعت زیبای متنوع هستند، گفت: صنعت دستی گلیم، جاجیم و ورنی جزو دست بافته‌های فاخر و ارزشمندی است که در بین جامعه عشایری مغان و شاهسون است که حکایت از شایستگی این جامعه ارزشمند دارد.

حاجی‌زاده بیان کرد: در کنار تولیدات متنوع جامعه عشایری و همچنین تلاش آنها در تولید ثروت در جامعه با تنوع محصولات عرضه شده جامعه عشایری ما جامعه‌ای پرتوان هستند که می‌توانند به خوبی تجلی‌کننده توان و بضاعت بی‌نظیر خودشان در عرصه تولیدات فاخر باشد.

این مسئول ادامه داد: در نمایشگاه صنایع دستی که تولیدکنندگان استان‌های مختلف به ویژه جامعه عشایری حضور پیدا کرده‌اند ما شاهد عرضه دست بافته‌های جامعه عشایری استان به نام ورنی هستیم که تجلی‌گری جامعه عشایری شاهسون نسبت به سایر جوامع عشایری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل یادآور شد: از 450 عنوان صنایع دستی شناخته شده در دنیا یک سوم آن مختص ایرانیان است که از 165 عنوان ایرانی آن 50 عنوان مختص استان اردبیل است که برخی از این دست‌بافته‌ها به ثبت جهانی رسیده است.

حاجی‌زاده عنوان کرد: محصولاتی که تحت عنوان صنایع دستی در فروشگاه‌ها و ویترین‌های تزئینی موجود است در گذشته ابزارهای روزمره زندگی مردم بوده که امروز بخشی از آن به عنوان کالاهای تزئینی مورد توجه قرار گرفته است.

وی صنایع دستی را در اصل ابزارهای زندگی انسان معرفی کرد و افزود: در طول تاریخ به دلیل ویژگی‌های فرهنگی ایرانی‌ها و اندیشه زیباشناسانه منطبق بر فن و تکنیک شده حاصل آن آثاری است که امروز در ویترین‌ها و گنجینه‌های برخی از منازل مشاهده می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از این مواریث به عنوان ثروت ملی کشور یاد کرد و ادامه داد: با نگاه اقتصادی به صنایع دستی با هدف توسعه و بازشناسی این دانش‌ها و فنون و به دلیل بالا بودن ارزش افزوده صنایع دستی این حوزه علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان یک اقتصاد مکمل قسمتی از نیاز خانوارها را تامین کند می‌تواند فراتر از آن به دلیل دانش فنی مستقر در این ابزارها به عنوان ثروت اصلی کشور در آینده معرفی شود.

حاجی‌زاده تصریح کرد: ماموریت سازمانی ما در بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی عمدتا بازشناسی و توسعه دانش فنی مستقر بر این فن و هنر است.

نخستین نمایشگاه ملی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با حضور 31 استان کشور و برخی از کشورهای همجوار تا 25 مرداد ماه دایر است و علاقمندان می‌توانند از ساعت 16 تا 22 از این نمایشگاه بازدید کنند.

در این بازدید از کتاب ورنی مغان به عنوان یک گزارش مستند جامع ورنی‌بافی مغان رونمایی شد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار