روز گذشته، عربستان سعودی که در حال حاضر یکی از پادشاهی های مطلقه و خودکامه در دنیا به حساب می آید و در عین حال مشغول کشتار شهروندان غیر نظامی در یمن است، یدی طولی در نقض حقوق بشر و حقوق زنان داشته و سیستماتیک از گروه های تروریستی نظیر داعش و القاعده حمایت سیاسی و مالی دارد، مجددا به عنوان عضوی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزیده شد.
کد خبر: ۳۱۹۹۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲ 29 October 2016
روز گذشته، عربستان سعودی که در حال حاضر یکی از پادشاهی های مطلقه و خودکامه در دنیا به حساب می آید و در عین حال مشغول کشتار شهروندان غیر نظامی در یمن است، یدی طولی در نقض حقوق بشر و حقوق زنان داشته و سیستماتیک از گروه های تروریستی نظیر داعش و القاعده حمایت سیاسی و مالی دارد، مجددا به عنوان عضوی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزیده شد.

به گزارش «تابناک»؛ ایالات متحده که پیش از این انتخاب، از عربستان سعودی به عنوان عضوی از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد استقبال کرده بود، روز گذشته نیز این اتفاق را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد، دو کشور از همپیمانان نزدیک به هم هستند.

این در حالی است که عربستان سعودی از موقعیت خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت های ضد حقوق بشری استفاده می کند. نمونه بارزی از این موضوع این است که به همراه متحدان غربی خود و با استفاده از این وضعیت در شورای حقوق بشر، عربستان از تحقیق و تفحص و بازرسی حقوق بشری برای تحقیق در مورد جنایات عربستان در یمن جلوگیری کرد.

در همین حال از مدت ها قبل، نهادهای حقوق بشری غربی از جمله دیدبان حقوق بشر، کمپین های مختلفی برای جلوگیری از انتخاب مجدد روسیه به عنوان عضو این شورا به راه انداخته بودند. این کمپین ها حملات هوایی روسیه به همراه ارتش سوریه به حلب را بهانه ای برای خارج کردن روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار داده بودند.

فاتحه خوانی بر شورای حقوق بشر سازمان ملل با انتخاب مجدد عربستان و قطر

این در حالی است که عربستان سعودی اکنون برای چندین سال است که از گروه های تروریستی در سوریه حمایت جدی و دامنه داری می کند. این کشور با ساختار پادشاهی مطلقه و ایدئولوژی وهابی خود ـ که بسیار نزدیک به طرز تفکر القاعده و داعش است ـ میلیون ها دلار برای تغذیه مالی برنامه CIA برای ارسال سلاح و کمک نظامی و آموزشی به مخالفان دولت در سوریه صرف کرده است؛ گروه هایی که بیشتر آنها به تدریج به القاعده یا گروه های وابسته به آن پیوستند.

اسناد سری بسیاری که از گزارش های پارلمان اروپا و دولت ایالات متحده بیرون آمده است، به خوبی نشان م یدهد که عربستان سعودی حمایت های مالی حساسی از القاعده، طالبان و سایر گروه های مشابه تروریستی داشته است. نکته جالب اینکه این اسناد نشان می دهد، دولت قطر نیز در کنار عربستان سعودی، کمک های مالی به این گروه ها داشته و قطر نیز روز گذشته توانست جایگاه خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ابقا کند.

البته بسیاری از نهادهای حقوق بشری غربی که تلاش زیادی برای بیرون راندن روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد داشته اند، تلاش هایی نیز در همین راستا برای انتقاد از عربستان و قطر کردند؛ اما واقعیت آن است که این تلاش ها همگی کم سر و صداتر بود و اغلب هیچ حمایتی از سوی دولت های غربی متحد عربستان و قطر به خود ندید.

در ماه ژوئن سازمان عفو بین الملل و دیدبان حقوق بشر درخواست کردند که عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان ملل به حالت تعلیق درآید و اشاره کردند که این کشور، سیستماتیک و فاحش به نقض حقوق بشر در داخل و خارج می پردازد. 

ریچارد بنت، رئیس اداره سازمان عفو بین الملل در سازمان ملل متحد در آن زمان نوشت: اعتبار شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در خطر است. وی بیان کرد، وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی از زمان پیوستن این کشور به شورا وخیم تر شده و ائتلاف تحت رهبری این کشور در یمن شدیدا مشغول کشتار بیرحمانه غیر نظامیان است.

این در حالی است که ایالات متحده آمریکا و انگلستان حمایت های نظامی و تسلیحاتی فوق العاده ای از عربستان در جنگ یمن می کنند و تا کنون بالغ بر 115 میلیارد دلار تسلیحات به عربستان فروخته و پشتیبانی لجستیک و اطلاعاتی نیز از این کشور به عمل می آورند. تا جایی که به گفته تحلیلگران، بدون حمایت آمریکا و غرب، عربستان هرگز نمی توانست به جنگ یمن ادامه دهد. با این همهريال انگلستان به حمایت خود از باقی ماندن عربستان در شورای حقوق بشر ادامه داد.

وقتی عربستان سعودی در سپتامبر 2015 به عنوان ریاست موقت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برگزیده شد، تنها یک روز از اعلام حکم اعدام فعال سیاسی هفده ساله شیعه در این کشور می گذشت.

البته این داستان برای اولین بار نیست که تکرار می شود و در زمان جورج بوش نیز ایالات متحده به خاطر انتقادات شدید این شورا از نقض فاحش حقوق بشر توسط متحد اصلی اش در خاورمیانه یعنی رژیم اسرائیل، این شورا را بایکوت کرد؛ اقدامی که بعدا باراک اوباما آن را برای بدست آوردن جایگاه مجدد در شورا ملغی کرد.

این همه به خوبی نشان میدهد که وضعیت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد چگونه است و گرایش های سیاسی و سیاست قدرت در این شورا تا چه حد دخالت دارد. چنین شواهدی بیش از همیشه پوچ بودن ادعاها و گزارش های حقوق بشری سازمان ملل متحد را نشان می دهد.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار