کد خبر: ۵۷۳۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۵ 01 March 2018
به گزارش تابناک سمنان به نقل  از خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: درصد بالایی از جمعیت کشور را کارکنان و کارمندان تشکیل می دهند که اگر این جمعیت وضعیت تغذیه درستی نداشته باشند بازده پایینی خواهند داشت و این بر عملکرد کشور تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری ها بسیاری موثر است و تغذیه سالم عامل پیشگیری از ۸۰ درصد از بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از دیابت نوع دو و ۳۰ الی ۴۰ درصد از سرطان ها محسوب می شود.
مهم ترین علت مرگ و میر در دنیا
معاون بهداشت وزارت بهداشت با ییان اینکه بیماری های غیرواگیر،  مهم ترین علت مرگ و میر در دنیا محسوب می شود، عنوان کرد: حدود ۴۴ درصد از مرگ و میرها در جهان ناشی از بیماری های غیرواگیر است و این آمار در کشورهای کمتر توسعه یافته به حدود ۴۸ درصد می رسد.
رئیسی عنوان کرد: 44 درصد مرگ ها ناشی از بیماری های غیر واگیر در قبل از هفتاد سالگی رخ می دهد و این بیماری ها عامل 11.8 میلیون مرگ در سال محسوب می شود.
شناسایی 19 عامل شناخته شده مرگ و میر انسان ها در دنیا
رئیسی با اشاره به 19 عامل شناخته شده مرگ و میر انسان ها در دنیا، گفت: عواملی چون فشار خون، مصرف دخانیات، چاقی، دیابت، کلسترول بالا در زمره مهمترین علل مرگ قرار دارند و 10 عامل از این 19 عامل ناشی از تغذیه نامناسب است و بیش از 50 درصد مرگ ها ریشه در تغذیه نادرست دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال 80 در ایران حدود 58 درصد مرگ ها ناشی از بیماری های غیر واگیر بود که این آمار در سال 90 به 74 درصد رسید؛  همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر دار مانند هپاتیت، سل و ... در سال 80 حدود 26 درصد بود که با افزایش آگاهی ها واکسیناسیون و بهبود بهداشت به 14 درصد در سال 90 رسید.
وی با بیان اینکه 76 درصد مرگ ها به دلیل بیماری های غیر واگیر در ایران رخ می دهد، افزود: 10 عامل مرگ در ایران ناشی از تغذیه نامناسب است، کلسترول بالا، مصرف مواد مخدر، چاقی، کم تحرکی، فشار خون بالا، مخاطرات شغلی و مصرف مواد مخدر از علل مرگ ایرانیان محسوب می شوند. در کشور ما 58 درصد مردم اضافه وزن دارند که این اضافه وزن در زنان بیش از مردان و حدود 68 درصد است، 57 درصد مردان نیز از چاقی رنج می برند، نکته قابل توجه این است که اکثر افراد چاق از کمبود ریز مغذی ها و ویتامین هایی چون ویتامین D رنج می برند.
رئیسی به مصرف بالای نمک در کشور اشاره کرد و گفت: توصیه سازمان بهداشت جهانی این است که افراد زیر 50 سال روزانه 5 گرم و بیماران و افراد بالای 50 سال روزانه 3 گرم نمک مصرف کنند. این در حالی است که میزان نمک مصرفی در کشور ما حدود 9.1 گرم بوده و دو برابر استاندارد جهانی است.
وی ادامه داد: 48 درصد افراد بالای 25 سال که جامعه شاغلین کشور را تشکیل می دهند، کلسترول بالا دارند، درواقع از هر دو نفر یک نفر از کلسترول بالا رنج می برد و این رقم در پایتخت نشینان 57.7 درصد است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: از هر دو نفر بالای 50 سال یک نفر فشار خون دارد و این رقم در افراد بالای 25 سال به 25 درصد می رسد و یعنی از هر 4 نفر یک نفر فشار خون بالا دارد.
رئیسی با تاکید بر اهمیت تغذیه در محیط کار گفت: بین تغذیه خستگی، خوابالودگی و عملکرد کارکنان در محیط کار ارتباط مستقیمی وجود دارد و این موضوع بر تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان تاثیر گذار است و بر اساس تحقیقات تعداد غیبت های کارکنان چاق دو برابر افرادی است که وزن مناسب دارند.
در حال تکمیل...
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار