مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: 33 تن چوب قاچاق گیاه تاغ عرصه های بیابانی استان از قاچاقچیان این گونه گیاهی کمیاب در این استان در سال 95 کشف شد.
کد خبر: ۳۹۰۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲ 08 March 2017
علینقی حیدریان روز چهارشنبه در گفت و گویی افزود: در سال 94 بیش از 2 تن و 700 کیلوگرم چوب قاچاق تاغ در استان سمنان کشف شده بود که با برنامه ریزی های منسجم میزان کشف این گونه کمیاب گیاهی در سال جاری به بیش از 100 درصد در استان افزایش یافت.
وی ادامه داد: در سال 95 بیش از یک تن و 900 کیلوگرم زغال چوب نیز از قاچاقچیان کشف و ضبط شد در حالی این میزان کشفیات در سال گذشته 220 کیلوگرم بوده است.
حیدریان تصریح کرد: حفظ و احیای عرصه های طبیعی بدون مشارکت حداکثری مردم امکان پذیر نیست و باید برای کاهش تخریب عرصه های طبیعی برنامه مدونی را طراحی کرد.
وی خاطر نشان کرد: در سال 95 با برنامه ریزی های انجام شده بیش در بیش از 6 هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان سمنان بوته تاغ کشت شد که با 2 سال مراقبت، این گونه ها در کاهش فرسایش بادی تاثیر بسزایی خواهند داشت.
حیدریان افزود: در هر هکتار از عرصه های بیابانی بیش از 100 نهال می توان کشت کرد و برای حفظ و نگهداری هر نهال تاغ بیش از 300 هزار ریال هزینه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان گفت: کشت تاغ یکی از ارزان ترین اقدامات در راستای مهار بیابانزایی است و با برنامه ریزی های انجام شده کشت این گونه گیاهی در سال 96 نیز در عرصه های بیابانی استان ادامه می یابد.
حیدریان با بیان اینکه استقبال سازمان های مردم نهاد برای احیای عرصه های طبیعی استان در چند سال گذشته بسیار مثبت بوده است، افزود: نیروهای مردمی کویرنورد درعرصه های بیابانی استان حضوری فعال دارند و چنانچه با قطع گونه های درختی مواجه شوند در کم ترین زمان ممکن به اداره کل منابع طبیعی استان اطلاع رسانی می کنند.
وی اضافه کرد: یک میلیون و 200 هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان در کانون فرسایش بادی قرار دارند که از این مقدار در بیش از 470 هزار هکتار ازاین عرصه ها، شرایط فرسایش بادی فرابحرانی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: برای افزایش پوشش گیاهی و حفظ و احیا عرصه های طبیعی باید به اندازه کافی اعتبار تخصیص یاید و درسال جاری میزان هزینه های حفاظت از عرصه های طبیعی بیشتر از اعتبار تخصیص یافته بوده است.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان 55 درصد بیش از پنج میلیون و 200 هزار هکتار نواحی بیابان و خشک است.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار