آرزو گلکار اظهار کرد: نخستین جشنواره سمنان، شهر نان توسط بخش خصوصی و با حمایت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان سمنان در خانه سمنان برگزار میشود.
وی زمان برگزاری این جشنواره را بیست و نهم اردیبهشتماه جاری اعلام کرد و گفت: از تمام علاقهمندان و نانوایان سنتی و غیرسنتی که بهصورت حرفهای به این شغل اشتغال دارند، دعوت میشود با پخت انواع نانهای عصرانه، صبحانه، فانتزی و نانهای رایج سنتی و ... در این جشنواره شرکت کنند.
گلکار افزود: علاقهمندان میتوانند تا پانزدهم اردیبهشتماه جاری، صبحها از ساعت 8:30 تا 12:30با تماس با شماره 33341650 (اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان سمنان) در این جشنواره شرکت کنند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان سمنان با بیان اینکه نام این جشنواره از یکی از نامهای منتسب به شهر سمنان برگرفته شده است، گفت: یکی از اسامی که به سمنان منتسب میکنند «سیم نان» است که به تعبیر عدهای به نان نقرهای معنا میشود.
وی با بیان اینکه این جشنواره برای نخستین بار و با شرکت شهرستانهای اطراف سمنان از جمله سرخه و مهدیشهر برگزار میشود، افزود: این جشنواره در سالهای آینده و در سطوح منطقهای، ملی و بینالمللی برگزار خواهد شد.
گلکار با اشاره به اینکه علاوه بر انواع نانهایی که در وعدههای مختلف پخته میشود، «گولاچ»، «شیرمال» و «کماچ»از جمله نانهای رایج منطقه سمنان هستند، گفت: اهمیت نانهای سمنان به حدی است که گولاچ (تکنیکهای پخت نان آئین برات شهرستان سمنان) و نان بقسمات سمنان در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان سمناناز جمله اهداف برگزاری این جشنواره را معرفی انواع نانهای ایرانی و نانهایی که در وعدههای غذایی مختلف پخته میشوند، عنوان کرد و افزود: نان یکی از مهمترین وعدههای غذایی مردم دنیاست و برگزاری این جشنواره میتواند نقش مؤثری در معرفی هر چه بیشتر این خوراک ارزشمند و حفظ و احیای روشهای پخت آن داشته باشد.
تاکنونتکنیکهای پخت نان آئین برات شهرستان سمنان، نان بقسمات سمنان ومهارتهای پخت نان استان سمنان در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.